Najčešće greške koje svi pravimo pri sređivanju obrva

Radiosarajevo.ba
Najčešće greške koje svi pravimo pri sređivanju obrva
Foto: Unsplash.com / Činimo brojne greške kada je u pitanju sređivanje obrva

Od previše počupanih do gotovo spojenih, obrve su prošle kroz nebrojeno mnogo trendova.

I dok je Kara Delevin proslavila prirodan izgled obrva, neke od nas i dalje činimo brojne greške kada je u pitanju sređivanje obrva. Sania Vucetaj, ekspertica za sređivanje obrva i vlasnica njujorškog salona "Sania's Brow Bar" otkrila je za "Pure Wow" pet najčešćih grešaka koje činite pri sređivanju obrva, piše Index.hr.

1. Besciljno ih čupate

Naravno da je sasvim normalno svakih nekoliko dana počupati par dlaka koje ne pripadaju obliku vaših obrva, ali ako krećete u sređivanje samog oblika, nikako to ne biste smjele da radite besciljno. Kako biste postigli idealan oblik, Sania savetuje da olovkom za obrve nacrtate željeni oblik i zatim počupate višak oko njega.

2. Tretirate obrve s previše proizvoda

Serumi, kreme i razna druga preparativna kozmetika možda odgovara vašoj koži, no to ne znači da je jednako dobra za vaše obrve. Sania naglašava kako nikada ne bi trebalo na obrve nanositi proizvode koji se ne ispiru, jer oni začepljuju folikulu vlasi što uzrokuje prorjeđivanje i opadanje dlaka s obrva.

3. Koristite uvećavajuće ogledalo

Glavni krivac za previše počupanih obrva je uvećavajuće ogledalo. Detaljan pregled navodi nas na brigu oko svakog detalja, a znate i same da jedna dlaka čini razliku kada su u pitanju obrve. Isto vrijedi i za prejako svetlo i ako stojite preblizu ogledalu.

4. Previše skraćujete obrve

"Ako ste u nedoumici, napravite manje kada je u pitanju šišanje obrva", ističe Sania. Ako prekratko skratite obrve, one bi mogle izgledati znatno tanje, a čak mogu početi rasti u krivom smjeru. Ono što bi trebalo da napravite je počešljati obrve prema gore i odsjeći samo one vlasi koje se dužinom pretjerano ističu naspram drugih.

5. Razmišljate o mikroblejdingu

Iako zvuči vrlo privlačno imati što manje posla s uređivanjem obrva, Sania ipak savjetuje da se ne odlučujete na mikroblejding obrva. Osim što rizikujete trajno loš oblik obrva, Sania upozorava da rezultat može biti isprva pretaman, a zatim se ispirati u plavkastu ili ružičastu nijansu. A kako povratka nema kada je u pitanju mikroblejding (barem četiri godine) važno je razmotriti sve moguće posljedice. Držite se sigurnog i same uređujte obrve proizvodima namijenjenim za to.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije