Nadgrobni spomenik u obliku 'Sponge Boba' uklonjen sa groblja

Radiosarajevo.ba
Nadgrobni spomenik u obliku 'Sponge Boba' uklonjen sa groblja

Uprava groblja u Cincinatiju naložila je uklanjanje kipova "Sponge Boba" sa nadgrobnog spomenika bivše pripadnice američke vojske, koja je bila veliki obožavalac tog crtanog junaka, pišu Novosti.rs.

Kako je prenio CNN, Kimberly Walker bila je dva puta u Iraku, a zatim je ubijena u rodnom gradu. Ubistvo je, kako se sumnja, počinio njen momak.

Osam mjeseci kasnije, porodica je, poslije dogovora sa predstavnikom groblja, podigla spomenik koji čine dvije statue Sponge Boba, kojeg je Kimberly obožavala.

"Svake godine Kimberly je pravila 'Sponge Bob' rođendansku zabavu. Sve što je imala bilo je sa likom Sponge Boba", priča njena sestra blizankinja.

Kad je sahranjivana, u kovčeg joj je ispod glave stavljen jastuk Sponge Bob.

Porodica je za Kimberlyn grob naručila dva velika kipa Sponge Boba, jednog u vojnoj uniformi, za Kimberly, a drugog u mornaričkoj, za njenu sestru koja radi kao informatički stručnjak u Mornarici SAD. Kipovi su visoki oko 1,80 metara.

Kameni Sponge Bob, u dva primjerka, stigao je 10. oktobra, ali je dan kasnije Uprava groblja "Spring grow" saopćila da će ukloniti statue: "Porodica je izabrala dizajn u dogovoru sa radnikom groblja koji je, na žalost, pogrešno procijenio. Spomenik ne poštuje propisane smjernice, nije ga odobrio menadžment i ne može da ostane ovdje."

Kako navodi CNN, porodica je očajna.

"Ovo mi je slomilo srce... samo smo htjeli da poštujemo njene želje", kaže majka.

Porodica će ponovo razgovarati u utorak sa upravom groblja, u kojoj kažu da traže obostrano prihvatljivo rješenje dizajna, čiju će izradu finansirati Groblje u Cincinatiju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije