Muž/momak vas ne razumije? Objasnite mu fudbalskim jezikom

Radiosarajevo.ba
Muž/momak vas ne razumije? Objasnite mu fudbalskim jezikom

Španski časopis Libero, posvećen fudbalu i društvu, napravio je, u okviru svoje reklamne kampanje, nekoliko zabavnih video snimaka na kojima žene objašnjavaju životne stvari muškarcima koristeći jezik najvažnije sporedne stvari na svijetu. Slogan reklame je “Bolje kapiraš kada ti se objasni fudbalskim jezikom“.

"Koliko vremena trener provede u velikom timu? Godinu? Dvije, kao većina? Kad tim više ne postiže rezultate, mijenja trenera. Kada loše igra, mijenja trenera. Kada nema ideja, mijenja trenera! Kada suparnička ekipa zna unaprijed kako ćeš igrati, tada mijenjaš trenera! Ciklusi. To su ciklusi. A trenutno, naš ciklus se približava kraju. Nema novih ideja, igra je loša, nema rezultata. Kapiraš šta ti govorim", pita žena svog (bivšeg) partnera.

U drugom spotu, žena se žali što njen partner nikada ne baca smeće, piše Telefrag.rs.

"Ne voliš to da radiš. Brazilski bekovi vole da napadaju. Misliš da vole biti u odbrani? Ne, ali to rade jer se tako mora."

Kampanja, kako je objasnilo uredništvo magazina, ima za cilj podstaći ljubitelje fudbala na razmišljanje o nekim problemima modernog društva. Iako su ih pojedini čitaoci opisali kao seksističke, reklame su uglavnom nailazile na pozitivan prijem, posebno na Internetu gdje su se mnogima dopale.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije