Muhe odbija miris ovih biljaka: Posadite ih i neće se približavati vašem domu

0
Radiosarajevo.ba
Muhe odbija miris ovih biljaka: Posadite ih i neće se približavati vašem domu
Foto: Pixabay / Muha

Prirodna i isplativa sredstva za odvraćanje muha možda se već nalaze su vašoj kuhinji. Neke biljke i začini, kao bosiljak, menta, ružmarin i klinčić, odbijaju muhe svojim jakim aromama.

Prema Jordanu Fosteru, stručnjaku za štetočine u kompaniji Fantastic Pest Control, probleme s muhama u svom domu možete riješiti s malo pamuka i mirisom kojeg ovu dosadni insekti ne vole.

Muhe ne vole mnoge mirise koji se obično nalaze u eteričnim uljima, uključujući paprenu metvicu, lavandu i eukaliptus.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Muhe mogu biti veliki problem u ovo doba godine i nema ništa gore nego slušati ih kako satima zuje dok bezuspješno pokušavaju pronaći izlaz - da ne spominjemo higijenske rizike koje predstavljaju za našu hranu i površine.

Muhe odbija i slatki miris lavande. Sadnjom grmova lavande ili stavljanjem vrećica sa suhom lavandom u blizini prozora i vrata, muhe neće poželjeti ući u vaš dom.

Neven ima karakterističan miris zbog kojeg ga muhe izbjegavaju; može se posaditi u vrtne gredice i koristiti u posudama blizu ulaza kako bi se odvratile muhe.

Bosiljak odbija muhe, zato ga obavezno posadite u teglicu i stavite u blizini stola i stolica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije