Modna linija Nelsona Mandele

Radiosarajevo.ba
Modna linija Nelsona Mandele

Bivši predsjednik Južne Afrike i dobitnik Nobelove nagrade za mir, Nelson Mandela je možda posljednja osoba koju biste povezali sa modom, ali je upravo on, zajedno sa svojom humanitarnom fondacijom najavio modnu liniju. Marka 46664, nazvana prema njegovom broju koji mu je dodijeljen u zatvoru Robben Island, gdje je proveo 18 godina, sastojat će se od jarko obojenih košulja i majica, laganih muških hlača, pa čak i rublja.

Sav prihod od prodatih odijevnih komada, koji će se u prodaji širom svijeta naći kroz par mjeseci, ići će u kampanju podizanja svijesti o prevenciji HIV-a i AIDS-a, a namjera je i da se kroz proizvodnju potpomogne južnoafrička tekstilna industrija i zapošljavanje. Proizvode dizajnira i proizvodi Seardel, najveća južnoafrička tekstilna kompanija. Trenutno se proizvodi marke 46664 mogu naći u Sjedinjenim Državama, a cijene se kreću od 26 dolara koliko košta pamučna majica, do 86 dolara koliko biste  dali za košulju.

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije