Mnoge žene muči baš ovo: Kako pravilno nanijeti korektor?

0
Radiosarajevo.ba
Mnoge žene muči baš ovo: Kako pravilno nanijeti korektor?
Foto: Pexels / Ilustracija / Stavljanje korektora

Za žene poslije tridesete korektor je obavezan dio šminke, ali je važna i tehnika kojom se nanosi jer se nepravilnim korišćenjem postiže sasvim suprotan efekat.

Umjesto da podočnjake prikrijete, desiće se da se još više vide! Na društvenim mrežama postoje brojni video-snimci na osnovu kojih lako, korak po korak možete da isprobate načine za kamufliranje otoka i tamnih kolutova ispod očiju, pišu Nezavisne.  

Ovo su tri moguća načina

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

1. Šminkerica Serena Lakis na svom TikTok profilu korektorom akcentuje predio ispod uglova očiju, a potom spužvom za šminkanje ili četkicom pažljivo razmazuje.

Ona kaže da se na ovaj neobičan način pravi savršena baza za ostatak šminke, a oči bez tamne regije izgledaju krupnije i sjajnije.

2. Glavno pravilo kad se nanosi korektor jeste da se on nanosi poslije pudera, i to ne u obliku obrnutog trougla, već nekoliko tačkica ili crtica različite boje. Ovako ćete prikriti i tamne krugove na podočnjacima, a vizuelno ćete "podići" lice i pažnju usmjeriti prema očima, pišu Novosti.

3. Duž ivice podočnjaka nanesite nekoliko tačkica korektora u nijansi svoje kože (ili jedan u nijanski vašeg tena, a drugi svjetliji), a onda nježno jagodicom domalog prsta utapkajte u kožu. Ovaj prst, kažu, mozak najslabije kontroliše, pa je njegov dodir ili pritisak na kožu dok nanosite korektor i najnježniji.

@serenalakkiss

#colorcorector

♬ original sound - Serena Lakkiss

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije