Mjesečni horoskop za septembar 2016: Izazovi već od prvog dana

Radiosarajevo.ba
Mjesečni horoskop za septembar 2016: Izazovi već od prvog dana
Arhiv / Ilustracija
Septembar nam donosi teške izazove već od prvog dana: Sunčeva pomrčina služi kao okidač teškog sukoba Saturna i Neptuna.

Sretni Jupiter ulazi u Vagu, a udružen sa Suncem, ipak završava mjesec u dobrom tonu.

 

OVAN

 

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO

 

poboljšate radnu učinkovitost

ispravite tjelesne teškoće

usvojite nove radne metode

jačate odnose i veze

 

TREBATE IZBJEGAVATI

 

previše angažmana oko tuđih problema

negativan način razmišljanja

kritiziranje suradnika na poslu

slabo djelovanje na radnom mjestu

 

Već prvog dana septembra svjedoci smo Sunčeve pomrčine u Djevici i njenog napetog odnosa sa Saturnom i Neptunom. Ovaj sukob planeta u promjenljivim znakovima govori o potencijalu u područjima rada, zdravlja i usluga, ali dolazi s izazovom - kako postaviti učinkovit, dugotrajan program? Prilike se pojavljuju, mijenjaju i blijede. Sad morate baciti realističan pogled na svoje ciljeve. Odbacite sve što nema izgleda za uspjeh ili nije dostižno. Osjetit ćete da biste najradije pobjegli od pritiska stvarnog života, zbog tereta svih mogućih detalja nekog projekta i onoga što je potrebno (ili vam treba). Merkur je retrogradan do zadnjeg tjedna mjeseca, što pridonosi problemima u komunikaciji, nevoljama s dokumentima, elektroničkim uređajima, dogovorima; ne potpisujte (ako možete) nikakve ugovore ili druge važne papire - radije pričekajte direktni hod ovog planeta. Sada bi najbolji lijek bio okrenuti se duhovnoj strani i potražiti utjehu ili steći bolji uvid, umjesto da bježite u nevažne aktivnosti i teme koje vam samo privremeno odvlače pažnju s bitnog. Stoga, dovedite u ravnotežu um, tijelo i duh (meditacija, tai-chi, joga), provodite vrijeme u prirodi, okrenite se umjetnosti, terapiji; sve kako biste se doveli u harmoniju sa svakodnevnim teškoćama i radnim zahtjevima.

 

Do velike promjene dolazi 9.! Jupiter ulazi u Vagu (na 13 mjeseci), što je vaša zona partnerstva; nastupa dobro vrijeme za odnose i veze! Sad možete očekivati veliki rast kad je riječ o savezima, napredak kroz druge ljude, njihovu dobru volju i povoljne prilike. Ovo je vrijeme kad trebate potražiti poslovnog partnera, prijatelja, saveznika, čak se možete obratiti i konkurentima; imate priliku harmonizirati odnose sa svima s kojima redovno kontaktirate. U ovoj fazi je važno "koga znate", jer netko od njih može postati veoma utjecajan podupiratelj. Ne samo to: jedan odnos postaje važna ljubavna obaveza. Također, prisutnost Jupitera u ovom polju govori i o tome kako se vi ponašate prema drugima i koja vrsta zajedničke koristi je u pitanju. U postojećoj vezi, očekujte značajno poboljšanje, bolje odnose. Ako ste sada same, primijetit ćete pregršt povoljnih prilika za promjenu takve situacije.

 

Mjesečeva pomrčina (16.) u Ribama pojačava poruku koja kaže da više umirenja možete naći u introspektivnim analizama kojima se bavite nasamo; meditacija i duhovno učenje, širenje svijesti o svijetu oko sebe (i unutar sebe). To ne znači da se trebate izolirati od svijeta, ali ove privatne aktivnosti mogu odlično pridonijeti ravnoteži, narušenoj zbog napornih radnih zahtjeva.

 

Sunce se spaja s Jupiterom (26.), a optimizam i pozitivni stavovi se pojačavaju zbog neke veoma posebne osobe (nove?), dok zajedno uživate u sigurnom napretku prema budućnosti. Kad se vaš vladar Mars nađe u Jarcu (27.), a Pluton u istom znaku krene direktnim hodom, primijetit ćete kako vaša ambicija udara uspješan ritam prema napretku!

 

Povoljni dani: 2., (spoj Merkura i Jupitera), 7. (odličan odnos Sunca i Plutona te Venere i Saturna), 17. (slobodan, energični duh aspekta Marsa s Uranom), 19. (seksi kontakt Venere i Marsa), 20. (dobar za rad, zdravlje), 22. (Merkur kreće u direktni hod), 23. (Merkur-Pluton), 26. (spoj Sunca i Jupitera).

 

Izazovni dani: 1. i 2., 9. i 10. (oštar i napet odnos Sunca, Saturna i Neptuna), 11. (udar Venere na Pluton), 12. i 13. (sukob Merkura, Marsa i Sunca), 15., 18. (uzbudljiva, ali i nestabilna opozicija Venere i Urana), 20. (partnerstva, veze, odnosi).

 

BIK

 

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO

razvijate optimizam u vezi planova za budućnost

nađete načina za samoizražavanje

pogledate na stvari i s druge strane

jačate obiteljske veze

 

TREBATE IZBJEGAVATI

riskiranje novca na sumnjive varijante

izazivanje problema s osobama koje volite

financijsko oslanjanje na druge

nastojanja da sve (pre)brzo rješavate

 

Stiže velika vijest! Jupiter napušta Djevicu, vaš sektor ljubavi i roditeljstva te ulazi u Vagu, vaše polje rada, zdravlja, služenja i usluga koje pružate. Ako vam to zvuči kao da se fokus prebacuje s kreativnog na birokratski plan - u pravu ste. Ovdje nema slike užitka ili zaigranosti, ovo je zona svakodnevne rutine i obavljanja zadataka, potreba. Možda vam to već sada zvuči dosadno. No, ovdje govorimo o Jupiteru, koji se nalazi u sjajnom znaku Vage, u polju gdje provodite svoje dane. A Vaga baš govori o kontaktima s drugim ljudima. Sad već zvuči malo bolje, zar ne? Riječ je o veoma prijateljskom utjecaju sa suradnicima, osobama iz uslužnih djelatnosti, medicinskim osobljem i rutini koju svakodnevno proživljavate. A vi volite svoju rutinu. I kućni ljubimci donose sreću i uzajamnu radost!

 

Dodatno, povećat će se prilike za posao u ovih godinu dana. Odnosi s kolegama će se uvelike poboljšati, a moguć je i pokoji flert na radnom mjestu. Izgledna je i promjena radnog mjesta ili ćete osjetiti znatno veće zadovoljstvo kroz posao koji već radite, kao i s ljudima s kojima dijelite radno vrijeme. Kad je riječ o onim sitnim, ali važnim detaljima, u ovu godinu dana ćete postati pravi majstor u njihovom "hendlanju". Također, vaše zdravlje bi se trebalo poboljšati ili ćete više paziti na njega; možda napokon postanete redovniji u lokalnoj teretani. Jedina "mana" Jupitera u ovom polju je termin "veće": sjetite se toga kad je riječ o jelu, naročito desertu. U suprotnom, nakon ovih trinaest mjeseci biste mogli nakupiti koji kilogram viška.

 

Važan događaj mjeseca je i pad i veoma loš utjecaj postojećeg odnosa Saturna i Neptuna (egzaktan 10.), koji počinje u vrijeme Sunčeve pomrčine (1.), ta dva planeta udaraju na Sunce. Stoga, ovi bi dani mogli biti jako problematični, naročito pridodamo li cijeloj slici i retrogradni Merkur. No ova pomrčina bi vas mogla vratiti vašem osobnom kreativnom izražaju, kako biste opet uživali u hobijima i drugim kreativnim ljubavima. To može biti i dijete, što ovaj period čini dobrim za roditeljstvo, a s njim se povezujete na značajan način. Ovo će biti jedan suptilan utjecaj, kao i onaj Mjesečeve pomrčine (16.), jer se utjecaj ovih pojava produžava, nije nešto što se događa baš na taj dan.

 

Dobar aspekt Venere i Marsa (19.) može podići temperaturu u ljubavi, ali je povoljan i za stvaranje korisnih saveza u poslu i na radnom mjestu. Kad se Jupiter i Sunce spoje (26.), to može biti pokazatelj nečeg dobrog u vezi posla; sjajno ćete upravljati najsitnijim detaljima jednog značajnog projekta, možda u paru ili započeti zajednički program s velikim potencijalom za uspjeh. U svakom slučaju, o vama će se povoljno pričati u radnom okružju. A možda je riječ i o novoj programu kojim ćete se pozabaviti svojim zdravljem ili fizičkim stanjem. Sada je vrijeme da komunicirate, kontaktirate s okolinom i družite se sa svakim tko bi vam mogao otvoriti neku povoljnu priliku.

 

Povoljni dani: 7., 14., 17., 19., 20. i 23. (odličan odnos Merkura i Plutona), 26.

 

Izazovni dani: 1., 2., 10., 11. (Frustirajući odnos Venere i Plutona), 12. i 13. (Mars udara na spoj Sunca i Merkura), 15., 18. (označava uzbuđenje ili razdvajanje: Venera stoji nasuprot Urana), 20.

 

BLIZANCI

 

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO

postavljanjem temelja za nova postignuća

brinete o starijim osobama

preuredite dom ili ured

rješavate probleme koji se vuku

 

TREBATE IZBJEGAVATI

pokretanje promjena koje remete sigurnost

biranje krivog trenutka za rješavanje odnosa

preosobno shvaćanje događaja

tvrdoglave stavove

 

Sunčeva pomrčina (1.) u Djevici udara na postojeći sukob Saturna i Neptuna u promjenljivim znakovima (egzaktan aspekt je 10.). Krenut će rješavanje nedavnog razvoja događaja u domu, obiteljskom životu i stvari koje se tiču vašeg osjećaja sigurnosti. Možda je riječ o selidbi ili projektu renovacije. Neki članovi obitelji bi mogli otići ili doći i tako mijenjati situaciju u domu na neki način. Moguće je da ćete se osjećati frustrirano i sputano; previše odgovornosti, previše nejasnih birokratskih prepreka. Ta frustracija pokreće spore, nesigurne procese i stvara osjećaj živog pijeska pod nogama. Neki odvjetnik, savjetnik ili drugi posrednik možda igra bitnu ulogu. Lako je izgubiti se u priči promjene ideala u odnosu na potrebe stvarnog života, stoga je najbolje da se koncentrirate na ono što je realno, na činjenice; prilagodite se gdje treba i zadržite pogled na svoju zvijezdu-vodilju. Mjesečeva pomrčina u Ribama (16.) ukazuje na hitno profesionalno, imovinsko ili obiteljsko pitanje koje treba riješiti. Na poslu, nejasne ideje o idealima se prepliću s jasnim smjerom koji treba slijediti. Kod kuće, obratite pažnju na pitanja povezana s vodom - emocionalna ili fizička; ova druga se odnose na moguće poplave, curanje vode, alergije.

 

Kad je riječ o kardinalnim znakovima, Jupiter napušta Djevicu (9.) i pozitivne obiteljske promjene. Sada mogućnost širenja i dobre volje dolazi iz vaše zone osobne strasti - kreativne stvari koji jačaju vašu unutarnju vatru, velika ljubav (romantična ili prema djetetu), radni projekt, ono što činite iz užitka i za rekreaciju. Život vam ispunjavaju istomišljenici i poneki udvarač. Iskoristite svaku priliku za širenje života u srcu i mjesta koje vam najviše znače. Za intelektualnog Blizanca, to može označavati optimalne kreativne sokove, inspirativnu muzu visokog intenziteta. Sunce se spaja s Jupiterom (26.) u toj zoni zabave i užitka; izađite, krećite se i uživajte koliko možete, jer veselje, putovanje i pokazivanje onoga što imate i koga volite podiže ovaj dan do maksimuma uživanja!

 

Uzmite u obzir i činjenicu da je vaš vladar Merkur retrogradan do 22., stvarajući probleme u komunikacijama. Taj će planet ući dvaput u interesantne i dobre aspekte s Plutonom - jedan pri kraju retrogradnog hoda, a drugi odmah poslije vraćanja u direktni (20., 23.). Ovo bi moglo biti veoma važno. Proučite sve dokumente, ugovore, sporazume - sadržajno, ali i ono pisano sitnim slovima. Vjerojatno ćete uočiti neku grešku, "muljažu" ili nešto što vam je prvi put promaklo. Upravo taj ponovljeni aspekt bi mogao otkriti nešto što je izostavljeno ili će se riješiti nesporazumi.

 

Povoljni dani: 2., (pozitvan spoj Merkura i Jupitera), 4., 17., 19. (seksi aspekt Venere i Marsa), 20. i 23. (moćni Merkur i Pluton), 22. (Merkur kreće u direktni hod, Sunce ulazi u Vagu), 26.

 

Izazovni dani: 1., 2. (konflikt visokog intenziteta između Sunca. Saturna i Neptuna), 9., 10., 11., 12., 13 (agresivni odnos Merkura, Marsa i Sunca), 15., 18.

 

RAK

 

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO

pokažete mentalnu žustrinu i lukavost

izbjegavate tračeve ili svađe

pristupate svemu otvorenog uma

izražavate svoje mišljenje

 

TREBATE IZBJEGAVATI

propuštanje dobrih poslovnih prilika

trošenje novca u beskorisne svrhe

zanemarivanje važnih obaveza

držanje za zastarjele ideje

 

Merkur je retrogradan do 22. Zadržite oprez i konzervativan pristup u komunikacijama. Pripazite na detalje, ugovore, dogovore, prodaju, odnose s javnošću, obećanja, dokumentaciju. Sunčeva pomrčina u Djevici (1.), pokreće sukob Sunca, Saturna i Neptuna u promjenjivim znakovima. Ovo može utjecati na perspektivu, vijesti ili medije, način na koji razišljate ili informacije koje primate; poslove s rođacima, susjedima, lokalnom zajednicom, tečajem koji ste započeli pohađati. Onaj teži dio se odnosi na ostajanju pri onome što ste započeli. Nejasno, smeteno, lutajuće razmišljanje; gubitak entuzijazma, konfuzni, raspadajući dogovori se isprepliću s onim što dobro funkcionira. Ne preuzimajte na sebe previše, kako se ne biste iscrpili ili u nemogućnosti završiti ono što ste započeli. Korak po korak, sve dobro analizirajte i pažljivo donosite odluke (one velike tek nakon 22.).

 

Druga ovomjesečna eklipsa je ona vašeg vladara Mjeseca u Ribama (16.). Sada bi se mogao otvoriti emocionali kanal koji dijelite s nekim (možda vam netko izdaleka šalje podsvjesne signale?) ili netko predstavlja inspiracijsku muzu; no to neće učvrstiti tlo pod vašim nogama, niti srediti vaše stavove ili pogled na budućnost. Duhovno uzdizanje je moguće, ali na svjetovnoj razini - u vezi škole, putovanje, nekog pravnog pitanja i u vezi vaših očekivanja od nabrojanog. Nađite načina za zadovoljenje ove potrebe za istraživanjem, avanturom i učenjem.

U vrijeme dva dobra aspekta Merkura s Plutonom (20., 23.), imat ćete sposobnost otkrivanja tajne koja počinje s pitanjem ili idejama, a potom se sve rješava. Steći ćete uvid u stvari koje niste isprva vidjeli, ali vas potom vode ravno do istine. Kad dobijete odgovore koje ste tražili, možda od posebnog partnera, tada ste u mogućosti donijeti i duboke odluke.

 

Jupiter ulazi u Vagu (9.), a to je još jedna velika vijest, jer stiže u vaš sektor doma i ostaje godinu dana. Ono što vam je najdraže srcu - vaš dom i obitelj - sad su područja širenja (renovacija, selidba), vjere, sreće, zajedničkog djelovanja, uz prisutnost drugih ljudi. Sve dolazi do savršenstva u vrijeme spoja Sunca i Jupitera (26.) i pojave Mladog Mjeseca 30. (novi početak!).

 

Također, Mars ulazi u znak Jarca (27.), a Puton kreće direktnim hodom; otvaraju se snažni temelji u vašoj zoni partnerstva, odnosa i veza, a to će donijeti intenzivna, moćna iskustva, ponekad aktivno uz potrebu za kontrolom, a ponekad s jakom, pozitivnom, energičnom promjenom.

 

Povoljni dani: 2., (pozitivan spoj Merkura i Jupitera), 6/7. (jaka partnerstva), 4., 7., 17., 19. (seksi odnos Venere i Marsa!), 20., 22., 23. (Venera ulazi u Škorpiona), 26.

 

Izazovni dani: 1., 2., 9., 10., 11. (Venera i Pluton donose probleme u vezama i odnosima), 12. i 13. (postupajte oprezno: Merkur, Mars i Sunce se agresivno sukobljavaju), 15., 18. (nestabilna opozicja Venere i Urana)

 

LAV

 

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO

držite sve dokumente na sigurnom

pronađete stvari sa skrivenom vrijednošću

nastojite povećati prihode

potražite financijski savjet

 

TREBATE IZBJEGAVATI

miješanje novčanih i osobnih pitanja

nasjedanje na varijante brzog bogaćenja

nesigurnost pri donošenju odluka

stvaranje nepotrebnih troškova

 

Ovaj mjesec dolazi do velike promjene. Jupiter napušta vašu financijsku zonu (9.) i ulazi u Vagu, u vaš sektor komunikacija, informacija i ideja. Ova astrološka kuća vlada i rodbinom, susjedima i temama lokalne zajednice. Jupiter ovdje donosi više prilika za nepredak kroz ono što govorite, pišete, promovirate; obrazovanje, podučavanje, prodaju. Neka se čuje za vas u lokalnim okvirima! Blistat ćete kao ambasador dobre volje i susretati utjecajne osobe koje će vam pružati podršku u bliskoj okolini. Zaokružite 26.: vaš vladar Sunce se sjajno spaja s Jupiterom! To je trenutak kada trebate započeti nešto u spomenuti područjima. Najavite nešto važno. Isplanirajte ili otiđite na put. Čarolija pripada vama na ovaj dan.

 

Ipak, zbivanja u promjenljivim znakovima još uvijek utječu na vašu fiskalnu zonu. Sunčeva pomrčina u Djevici (1.), uključuje problematično Sunce, Saturn i Neptun i njihov konflikt prva dva dana mjeseca. Financije zahtijevaju posebnu pažnju i konzervativan pristup, pažljivo rukovanje. Temelji vam vrlo lako mogu postati nestabilni. Nastojte biti veoma realistični, iako vam to neće biti lako jer je upleten mutni, nejasni, prevarantski Neptun zbog kojeg slika stanja nije doboljno bistra. Mjesečeva pomrčina u Ribama (16.), u vašoj zoni zajedničkih sredstava i imovine, naglasit će ove dijeljene resurse. Imate li neki kredit, pozajmicu, porez, osiguranje, nasljedstvo ili alimentaciju koje vas opterećuje? Ovaj period zahtijeva strpljiv hod prema cilju, a ne djelovanje na slijepom impulsu - kad su u pitanju materijalne teme. Ne zaboravite da Sunčeva i Mjesečeva pomrčina djeluju sve do sljedeće; to nije nešto što se zbiva samo na navedene dane.

 

Sunce i Merkur se spajaju u Djevici (12.) i udaraju na Mars. Ovo pojačava energiju i ne mora nužno označavati nešto loše za vašu financijsku situaciju... ali budite oprezni kako ne biste previše pritiskali, samo zato što želite nešto dobiti i jer znate što je to, a u stanju ste vidjeti ciljnu ravninu. Svejedno se morate obuzdati i postojanim, strpljivim tempom koračati do željenog kraja. Svačije potrebe (i vaše) zahtijevaju taktičko rukovanje, obzirom da postoji velika konkurencija za najvišu poziciju (neko radno mjesto?). Bolje vam je da predvodite u samopouzdanju, nego da nastojite prevladati strategijom sile.

 

Također, morate odgoditi velike odluke i finaliziranje planove dok Merkur ne krene u direktni hod (22.). Prva tri tjedna mjeseca ukazuju na prepreke, odgode, zakašnjenja, čak i uništene planove. Odgodite važne novčane odluke, naročito kad osjetite da ste pod stresom zbog ometanja ili konfuzije. Pričekajte sljedeći mjesec kad je riječ o velikim stvarima (ako možete). Trebate li baš sada donijeti važne odluke, što je sasvim moguće jer je prisutna velika aktivnost u novčanoj zoni, budite oprezni, konzervativni i vrlo realistični.

 

Povoljni dani: 2., (pozitivni spoj Merkura i Jupitera), 6/7. (moćni aspekt Sunca i Plutona), 4., 7., 17. (oslobodite se: Mars i Uran su u trigonu!), 18. (ili uzbudljiv ili nestabilan, uslijed opozicije Venere i Urana), 20., 22. (Merkur kreće u direktni hod, Sunce ulazi u Vagu), 23., 26. (!), 30. (Mladi Mjesec u Vagi)

 

Izazovni dani: 1. i 2. (vrlo teški: vaše Sunce je napadnuto od Saturna i Neptuna), 9., 10., 11., 12., 13., 15., 18., 20.

 

DJEVICA

 

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO

donosite odluke temelje na činjenicama

pokažete svoju najbolju stranu

pokušate više svidjeti se ljudima

hrabro rješavate probleme

 

TREBATE IZBJEGAVATI

izazivanje mentalne i tjelesne iscrpljenosti

previđanje potrebe za pomoći

ostavljanje lošeg dojma

pogrešno korištenje svog autoriteta

 

Događaji iz promjenljivih znakova dominiraju (i Djevica im pripada), a formiraju se oko teškog odnosa Saturna i Neptuna (10.). Osjetit ćete to u domu, obitelji, u temeljima svog života - kroz probleme, izazove, prepreke - ili će se reflektirati na biznis, vanjski svijet. Kao okidač služi Sunčeva pomrčina u vašem znaku (1.), napadnuta od strane Saturna i Neptuna (1., 2.). Ove proimjene zahtijevaju prilagođavanje. Čini vam se da vam život propada kroz živi pijesak. Morat ćete se prilagoditi nečem drugačijem, nesigurnom. Moguće je da se ne slažete s najbližima. Konfuzija, razdvajanje i uništena očekivanja zamagljuju jasan smjer (sve je pojačano zbog retrogradnog Merkura - vašeg vladara, do 22.). Partner - privatni, poslovni, savjetnik, odvjetnik, terapeut - neće znati gdje se uklapa u svemu tome, što će vas dodatno uzbuniti. Nemojte dozvoliti da se izgubite u ovoj kući ogledala. Ostanite fokusirani na praktično razmišljanje. Iako vam je to prirodna karakteristika, ovaj put će biti puno teže, zbog ovako teških aspekata. Bude li ipak frustracija prevladala, dogodit će se to 12. i 13., kad Mars udara na spoj Merkura i Sunca. Suzdržite se od agresivnih i neproduktivnih reakcija i provokacija pa ćete biti u stanju iskoristiti ovu energiju za pokretanje nečeg što zahtijeva brzu akciju. No definitivno ne sjedajte za volan ako ste ljuti i tako izbjegnite nesreću i divljanje na cesti.

 

Kad se pojavi Mjesečeva pomrčina (16.) u vašem polju partnerstva, obratite pažnju na ono što drugi imaju za reći (slušajte s dozom više svjesnosti, dodane na vaš uobičajeni logički pristup). Ljudi žele čuti od vas da su vam važni - i obrnuto. Svako traži osjećaj sigurnosti u ova nesigurna, konfuzna vremena. Dva istovrsna aspekta Merkura i Plutona, su važna za vas - 20. i 23.: proučite i istražite informacije koje nedostaju u vrijeme prvog, a zatim primijetite kako ono što je bilo skriveno pokazuje i informira vas u vašim uvjerenjima i pri donošenju odluka u vrijeme drugog.

 

Jupiter napušta vaš znak, gdje je boravio više od godine dana; nadamo se da je proširio vaš život na pozitivan način. Sad će godinu dana boraviti u Vagi, vašoj osobnoj zoni novca: prihodi, korisne stvari kojima raspolažete, vrijednosti, imovina, sposobnost zarađivanja, vlastiti osjećaj vrijednosti. Želite li povećati stanje na svom računu, Jupiter - planet obilja i dobre sreće će vam u tome pomoći. U vrijeme spoja Jupitera sa Suncem (26.), jedna vitalna povoljna prilika može voditi do velike financijske pobjede. Osjetit ćete kako cijenite i kako ste zahvalni za sve što imate; slavit ćete, a taj trenutak bi zaista mogao uključivati i više novca i opipljivu korist povećanog osjećaja vlastite vrijednosti.

 

Povoljni dani: 2., (pozitivni spoj Merkura i Jupitera), 6/7., 17., 19. (sklad Venere i Marsa), 20., 22. (Merkur u direktnom hodu), 23. (Venera ulazi u Škorpiona), 26.

 

Izazovni dani: 1., 2., 7. (budite realistični u ljubavi), 9. (Merkur izaziva Uran), 10., 11., 12., 13., 15. (nestabilan dan), 18. (nestabilna opozicija Venere i Urana na vašoj financijskoj osi), 20.

 

VAGA

 

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO

ojačate svijest o prirodi svojih teškoća

se čvrsto držite zadane rutine

prevladate preveliku osjetljivost

osnažite vjeru

 

TREBATE IZBJEGAVATI

ulaženje u neprilične ljubavne odnose

stvaranje napetosti s podređenima

preuveličavanje problema

previđanje svojih mana

 

Za vas stižu velike vijesti ovaj mjesec. Sretni Jupiter stiže u vaš znak (9.) i vašu zonu osobnosti, što može biti pravi razlog za slavlje, jer ovdje ostaje godinu dana. Možda je to ona vitalna, najbolja prilika za poboljšanje vlastitog života; sada možete staviti sebe na prvo mjesto - tamo gdje obično stavljate druge ljude. Otvorite se i unaprijedite svoja stajališta, ostvarujte svoje najšire planove, prigrlite rad na sebi i na napredovanju. Možda će vas uhvatiti i želja za putovanjem, interes za kulturno i duhovno učenje ili tradicionalno školovanje. Moguće je i da će naglašeno biti neko pravno pitanje. Vaše perspektive postaju ispravnije i više harmonične. Osjetit ćete dobru volju prema drugima, a oni će vidjeti dobro u vama. Radite na svom razvoju, ali zadržite balansiranu, poštenu, iskrenu procjenu situacija i podrške i onoga što zaista želite raditi te za što ste sposobni. Ne obećavajte više nego možete pružiti, što može predstavljati pravi izazov, zbog utjecaja optimističnog i dobrohotnog Jupitera. Zadržite li svoj svijet stabilnim, uz dobro raspoloženje i umjerenost, u prilici ste biti kraljica na godinu dana. Okruniti biste se mogli 26., kad se spajaju Sunce i Jupiter. Na vašoj strani je i Venera, vaš vladar, sve do 23. prisutna u Vagi, čime naglašava već ionako naglašen osobni šarm i diplomatske sposobnosti (uzbudljive u vrijeme opozicie s Uranom 18., i seksi kontaktom s Marsom dan poslije). Ovaj prvi aspekt bi ipak mogao biti i nešto napetiji, ukoliko izgubite kontrolu.

 

Iako Jupiter napušta promjenljivi znak Djevice, ovaj mjesec ćemo svi osjetiti punu snagu sukoba Saturna i Neptuna (10.) u toj grupi znakova, a kao okidač služi Sunčeva pomrčina u Djevici prvog dana rujna. Sunce je "napadnuto" od ta dva velika planeta, što podiže već postojeće teme introspektivnog vremena nasamo, duhovne ili psihološke potrage, bijega, zacijeljenja, terapije, umjetnosti ili boravka u prirodi. Sve ovo za cilj ima postizanje zdrave ravnoteže uma, tijela i duha između unutarnjih potreba i svakodnevnih zahtjeva. Naiđete li na negativne osobe ili utjecaje, nađite protutežu kroz duhovno ili psihološko prosvjetljenje, uz pomoć joge, tai chi-ja, meditacije ili molitve. Merkur u svom retrogradnom hodu ulazi u dobar aspekt s Plutonom (20.); postoji neka privatna informacija o vašoj situaciji u domu ili obitelji - tajna ili otkriće. Već 23. taj se aspekt ponavlja: obratite pažnju na rješenje ili posljedicu tog otkrovenja. Nakon što Mars uđe u Jarca (27.), a Pluton krene u direktni hod, započinje snažno razješnjenje u domu i obiteljskim poslovima te u temeljnim pitanjima emocija i osjećaja sigurnosti.

 

Povoljni dani: 2. (pozitivan spoj Merkura i Jupitera), 6.-7. (dobri dani, ali budite realistični u ljubavi), 20. (za razgovore), 22. (Merkur kreće u direktan hod), 23. (za odluke i dogovore), 26. (!), 30. (Mladi Mjesec u vašem znaku)

 

Izazovni dani: 1., 2., 9. 10., 11. (frustracije u vezama i odnosima), 12. i 13. (Mars ljutito napada Sunce i Merkur, pripazite na zakulisne borbe), 15., 18. (nestabilna opozicija Venere i Urana), 20.

 

ŠKORPION

 

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO

dopustite drugima da vam pomognu

bolje upoznate ljude

promovirate pitanja važna za zajednicu

unaprijeđujete dobre planove

 

TREBATE IZBJEGAVATI

miješanje u neslaganja

inzistiranje da ste uvijek u pravu

nepažljivo korištenja partnerovih sredstava

zanemarivanje vrijednih prijateljstava

 

Intenzitet i fokus su vaši alati, a sad ćete ih trebati kako biste se nosili s čudnim razvojem događaja ili nesporazumima, dok je Merkur retrogradan u vašoj društvenoj zoni (do 22.). Utjecaj iz promjenljivih znakova započinje 1., sa Sunčevom pomrčinom u Djevici i Suncem pod teškim udarom Saturna i Neptuna (1., 2.). Temelj ovih događaja treba tražiti u već dužem sukobu ova posljednja dva planeta, a njihov najjači loš utjecaj je egzaktan 10. Ovo će utjecati na društvene poslove, suradnju s drugima, aktivnosti s prijateljima ili istomišljenicima. Najvažnije je "koga znate", stoga održavajte dobre kontakte. Financijske brige također zahtijevaju pažnju, obzirom na prisutnost Marsa i Saturna u novčanoj zoni; možda je riječ o jednoj teškoj odluci koja uključuje i prijatelja ili smjer nekog projekta. Morate biti sigurni u njega, kao i u osobe koje su uključene i zapitati se ima li sve dobre izglede u budućnosti. I dok dijelite zajedničku viziju, morate postaviti i pitanja iz stvarnog života - u vezi novca, odgovornosti, pouzdanosti. Tko je taj koji plaća račune? Hoće li biti dovoljno novca i osoba da se završi ono što se započelo? Imate li svi koji nose ovaj projekt ili odnos ista gledišta, kad su u pitanju vrijednosti? Univerzum bi vam mogao postaviti neku prepreku ili izazov kako bi testirao svačiju predanost. Iskoristite 12. za analizu nekog prijedloga ili dogovora, u vrijeme spoja Sunca i Merkura; zapamtite da Mars udara na ovaj dvojac, stoga očekujte izazove, konfrontaciju i konkurenciju. Ne nasjednete li na poziv na borbu, tu energiju možete iskoristiti na brzo rješavanje projekta, iako ćete se nekome sigurno zamjeriti na tom putu.

 

Mjesečeva pomrčina u Ribama (16.) savjetuje vam da nađete vremena za svoje kreativne strasti, za ljubav i djecu, za igru i rekreaciju. Neka vaše unutarnje dijete dođe do izražaja kroz intuiciju i maštu. Psihološke snage imate 20. i 23., kad Merkur ulazi u dva ista aspekta (veoma povoljna) s vašim vladarom Plutonom; ovo je dobro za analizu dokumentacije, informacije, detalje važne za donošenje odluka, traženje grešaka i propusta i otkrivanje tajni. Ono što je bilo skriveno se sada može otkriti, kako biste znali sve podatke potrebne za pravilnu odluku.

Veoma važan je i ulazak Jupitera u znak Vage, na godinu dana, što vas odvlači od drugih ljudi i zove u vašu zonu duševnog (duhovnog), samoće, unutarnjeg propitivanja i traženja, autoanalize, prošlosti. Ovo povoljno utječe na tajne, poslove iza scene, dobrotvorne i humanitarne aktivnosti (volontiranje). Željet ćete pomagati potrebitima, a Jupiter će ovdje predstavljati vašu "zečju šapu", naročito pozitivnu u vrijeme spoja sa Suncem (26.).

 

Povoljni dani: 2. (optimistični spoj Merkura i Jupitera), 6.-7. (velika snaga odnosa Sunca i Plutona), 17., 19. (seksi odnos Venere i Marsa), 20., 22. (Merkur počinje direktan hod), 23. (Venera ulazi u vaš znak!), 26. (Pluton kreće u direktni hod), 27. (Mars ulazi u Jarca)

 

Izazovni dani: 1., 2., 7., 9., 10.-11. (pritisak na vezu i odnose), 12., 13., 15., 18. (nestabilni Venera i Uran), 20.

 

STRIJELAC

 

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO

uspijete pokazati nadređenima svoja postignuća

razvijete novu poslovnu taktiku

surađujete u radnim pitanjima

kontaktirate s utjecajnim ljudima

 

TREBATE IZBJEGAVATI

izazivanje neugodnosti u svojim vezama

odvajanje previše vremena za druge

pravljenje planova bez savjetovanja

zanemarivanje važnih poslovnih tema

 

Poslovni užici vas uvode u mjesec, ali ne zaboravite paziti na detalje dok je Merkur retrogradan u vašoj zoni karijere (do 22.). Ova faza zahtijeva preglede i analize, vrijeme da zastanete i pogledate kakav je razvoj događaja te da napravite one fine prilagodbe. Detalji baš nisu vaša najjača strana, ali ako mogu pomoći u cjelokupnom životnom planu, uhvatite se posla. Ako je u pitanju neka velika odluka, ipak pričekajte Merkurov direktni hod.

 

U svakom slučaju, Sunčeva pomrčina u Djevici (1.) pokreće sukob Saturna i Neptuna, što je naročito vidljivo 1. i 2., jer se tada konfrontiraju sa Suncem, dok se Merkur druži s vašim vladarom Jupiterom. Najjači udar Saturna i Neptuna očekujte u danima oko 10. i ne zaboravite da je ovaj prvi planet u vašem znaku, a on sam donosi ograničenja, frustracije i zahtijeva veliku strpljivost i podnošenje težih okolnosti. Rješenje se nalazi u održavanu dobrog raspoloženja, kao i u obraćanju pažnje na detalje, osim ako arogancija ne izaziva nekog na drugačije ponašanje. Mogli biste se osjećati kao da morate braniti svoj teren u poslu, što vas čini opreznim i konzervativnim. Vjerojatno je riječ o profesionalnom razvoju, nekom problemu s vašom karijerom ili nekim snažnim autoritetom. Ovi aspekti u promjenljivim znakovima, osnaženi pomrčinom, imaju dugotrajan utjecaj, stoga nemojte brzati u pitanjima posla i karijere. Teško je stvarati čvrste temelje na živom pijesku, zato obratite pozornost na okolnosti i potrebu za prilagodbom.

 

Zaokružite 9. na svom kalendaru u mobitelu. Taj dan vaš vladar Jupiter, izlazi iz stresne priče promjenljivih znakova u kojima se nije najbolje osjećao te ulazi u blagotvornu Vagu - harmonični, svima ugađajući i drag znak - znak koji se odnosi na veze i ljupkost. S ovim planetom u vašoj jedanaestoj kući, društveni kontakti su oni koji se računaju. Ovdje naglašava vaše zone surađivanja, poboljšavanje kontakata s prijateljima, poznanicima i istomišljenicima kojima se pridružujete na zajedničkom cilju. U ovom području vašeg života - zajednici, njenom utjecaju, prilikama i djelokrugu - doživjet ćete poboljšanje u sljedećih godinu dana, obasipajući vas pogodnostima. Više ćete se družiti s prijateljima ili grupama koje imaju zajednički cilj i privlačit ćete druge k njemu.

 

Mars se udružuje s Uranom (17.), a to favorizira osobni kreativni život: individualne projekte. Nemojte dopustiti da nešto teža situacija na rubovima vašeg svijeta priguši vaš vlastiti, bogat izražaj. Iskoristite spoj Sunca i Jupitera (26.) kao svoj najbolji ovomjesečni dan! Iskopajte svo blago iz rudnika! Obratite se i drugima, s razlogom ili bez njega. Iznesite ono što mislite, pričajte s dubokim uvjerenjem, užitkom, optimizmom, vjerom, velikodušno i s dobrom voljom. Tako će svi stati na vašu stranu i sva će sreća biti vaša; nju ćete podijeliti na nekoj zabavi ili društvenoj funkciji. Tko zna, možda je riječ o poslovnom profitu!

 

Povoljni dani: 2., (pozitivan spoj Merkura i Jupitera), 6., 7., 9. (!), 17., 18 (može biti i dobar i loš), 19., 20., 22. (Merkur kreće u direktni hod; Sunce ulazi u Vagu), 23., 26. (najbolji dan!)

 

Izazovni dani: 1., 2., 10., 11., 12., 13., 15. (nestabilan)

 

JARAC

 

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO

napravite nacrt dugoročnog programa

pokažete drugima svoj način razmišljanja

budte iskreni u vezi svojih nastojanja

razmislite o tuđim gledištima

 

TREBATE IZBJEGAVATI

neprihvaćanje sadašnjih okolnosti

ugrožavanje planova zbog sumnji

probleme s rodbinom partnera

prerano iznošenje stavova

 

Sunčeva pomrčina u Djevici (1.) doživljava udar od Saturna (vašeg vladara) te Neptuna, što je utjecaj koji će trajati duže vrijeme, dok istovremeno služi kao okidač postojećem sukobu ova posljednja dva planeta; najjači udar ćete osjetiti u danima oko 10. Ako je bilo razgovora oko velikih snova ili programa za budućnost, ova pomrčina će razjasniti situaciju, ali ne bez izazova. Ovaj smjer vas oslobađa teške odgovornosti i stavlja vas na užurban, novi teritorij; no taj novi teren nosi opoziciju od strane drugih ili su u pitanju vaše vlastite sumnje, brige i strahovi, koji sada postaju žarište ovih promjena. Nastavite pažljivo, oprezno i konzervativno.

 

Venera u vašoj zoni karijere ostaje do 23.; ovo je vaše tradicionano jako područje. Zato ovaj planet ljubaznosti, kompromisa i harmonije može izgladiti napetosti i donijeti optimalnu nagradu u vašoj profesionalnoj mreži, naročito u društvenom kontekstu. To uključuje suradnju s kolegama, šefom ili drugom osobom od utjecaja. Konstruktivan dan za takvu interakciju je 19. Jupiterov jednogodišnji boravak u Vagi (od 9.) donosi veliki poticaj za posao i karijeru! Širenje je vrlo vjerojatno, stoga stavite svoje snove na papir i krenite bez straha naprijed. Napredak je dominantna tema u sljedećih dvanaest mjeseci, a možete očekivati nove povoljne prilike, poboljšanje, novu odgovornost ili šansu za uspon na višu razinu. Možda ćete pokrenuti novi posao - sami ili u partnerstvu. Vaš ugled će porasti u očima drugih. Iskoristite svaku priliku, čak i ako dolaze uz prepreke; vi ste ionako vrlo ambiciozni, odlučni u usponu na vrh, a ovo je godina kad to možete i ostvariti. Važni dani su 20. i 23., kad se Merkur dvaput sjajno druži s Plutonom: prvi put dok je još retrogradan, a drugi u direktnom hodu. Ti dani donose veću jasnoću i razumijevanje; otkrivate izgubljene informacije i tako pokrećete planove, ideje i donosite odluke u vrijeme drugog aspekta. Ono što sad odlučite može imati veliki utjecaj na vašu karijeru.

 

Veoma važan je i ulazak Marsa u vaš znak (27.), dan nakon što Pluton u Jaracu krene u direktni hod. Kako ovi planeti polako kreću naprijed svojim normalnim ritmom, tako i akcije koje poduzimate postaju vrlo izazovne, samopouzdane i kompetitivne. Usmjereni ste na uspjeh (nadajmo se ne i na dominaciju), pod ovom vrlo ambicioznom, moćnom kombinacijom.

 

Povoljni dani: 2. (spoj Merkura i Jupitera), 6.-7. (vaši najjači dani: suradnja Sunca i Plutona dok Venera podupire Saturn), 17., 18., 19. (Venera stoji nasuprot Uranu, a zatim surađuje s Marsom), 20., 22. (Merkur u direktnom hodu), 23., (Venera ulazi u Škorpiona), 26. (blagodati spoja Sunca i Jupitera), 30. (Mladi Mjesec u Vagi)

 

Izazovni dani: 1. i 2. (Saturn i Neptun udaraju na Sunce), 10., 11. (veza je pod pritiskom), 12. i 13. (Mars agresivno napada Merkur i Sunce), 15., 18. (opozicija Venera i Urana dosnosi nestabilnost u dom/radno mjesto), 20.

 

VODOLIJA

 

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO

dobro sagledate svoje potencijale

obnovite svoje zdravlje i vitalnost

preradite sadašnju rutinu

ekonomičnije vodite život i poslove

 

TREBATE IZBJEGAVATI

pokazivanje nesigurnosti

izazivanje ljubomore ili ozlojeđenosti

otkrivanje povjerljivih i važnih ideja

otpor prema poboljšanjima

 

Sunčeva pomrčina u Djevici (1.) stoji pod udarom Saturna i Neptuna te pogoršava već postojeći sukob ta dva planeta, koji do izražaja najjače dolazi u danima oko 10. Ovo je još jedan veoma važan događaj koji vas upućuje na teme dijeljene intimnosti - one emocionalne, ali i financijske te psihičkog rasta. Raspon ide od osobnih i poslovnih saveza sve do financijskih pregovora i drugih materijalnih interakcija. Planetarni aspekti sugeriraju kako postoje ozbiljni izazovi ili prepreke na putu, kad je riječ o poslovnim ili društvenim savezima, oima koje spajaju istomišljenike. Ljudi bi mogli oponirati vama ii vašim idejama u tim situacijama; stvari vam nisu baš naklonjene. Zato trebate nastaviti na konzervativan i oprezan način, jer ovo može trajati i šest mjeseci.

 

Mjesečeva pomrčina (16.) se uklapa u ovaj razvoj događaja: možda nova financijska faza započinje u sljedećim danima. Ovo će biti vrlo izazovno, ali svejedno ste u stanju biti produktivni i konstruktivni ako se malo prilagodite događajima. Sunce sjajno podržava Pluton (7.), a tada se pojavljuje sjajan poslovni razvoj ili onaj u vezi. Ne zaboravite na ove dane, iskoristite njihov pun potencijal.

 

Vijesti koje će vam se jako svidjeti dolaze 9.! Jupiter, koji se dosad nalazio u vašoj osmoj kući, ulazi u devetu - područje života koje pokriva šire poglede i prespektive te ono što obogaćuje životno iskustvo. Odnosi se na putovanja, neku vrstu filozofskog ili obrazovnog traganja ili nečeg što je povezano s pravom. Jupiter je veoma jak u ovoj astrološkoj kući, gdje ostaje godinu dana. Definitivno, osjetit ćete poriv za oslobađanjem, lepršanjem, većim učenjem iz svoje perspektive i jačanje svog životnog iskustva o ljudima, avanturama, obrazovanju, putovanju i istraživanju. Spoj Sunca s Jupiterom (26.) je dan apsolutnog samopouzdanja, dobre volje, velikodušnosti, dobrohotnosti, povoljnih prilika za vas i svakog koga upoznate. Vjerojatno će se desiti nešto što će razbiti ustaljene obrasce te otvoriti put prema dinamičnoj, novoj budućnosti.

 

Povoljni dani: 2., (pozitivan spoj Merkura i Jupitera), 4., 6.-7., 17. (budite slobodni!), 18. (uzbudljiv ili nestabilan), 19. (seksi, s naglašenom društvenom stranom), 20., 22. (Merkur kreće u direktni hod, Sunce ulazi u Vagu), 23., 26. (!), 30. (Mladi Mjesec u Vagi)

 

Izazovni dani: 1. i 2. (vrlo teški: na Sunce udaraju Saturn i Neptun), 9. (nestabilan), 10., 11., 12.-13. (napad Marsa na spoj Sunca i Merkura), 15. (napetost), 18., 20.

 

RIBE

 

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO

promatrate taktiku konkurenata

spremno nudite podršku

birate jake partnere

slušate savjete

 

TREBATE IZBJEGAVATI

zanemarivanje obaveza i odgovornosti

prekidanje partnerstva u ljutnji

svadljivost, nesklonost suradnji

potcjenjivanje ljudi

 

Glavna tema je partnerstvo, predane veze, možda i brak. Ključni savezi ostaju aktivni i izazovni, pokrenuti Sunčevom pomrčinom u Djevici (1.), čiji utjecaj može trajati mjesecima, a pod udarom je Saturna i Neptuna (1., 2.). Dugotrajna partnerstva - poslovna ili privatna, promotivna ili konkurentska - pod izazovom su i bit će testirana njihova predanost, lojalnost, odanost i čvrstina u podnošenju životnih uspona i padova. Možda ćete napustiti jedan odnos koji više ne funkcionira. Posao bi također mogao snositi udar ovih planetarnih odnosa. Netko vam možda stoji na putu ili se pojavljuje druga prepreka. Moguće je da ste nemirni i nestrpljivi, a drugi se presporo kreću smjerom koji biste željeli. Najvjerojatnije ćete se morati prilagoditi i prihvatiti da okonosti nisu pod vašom kontrolom. Treba li vam dan za korištenje moći uvjeravanja, iskoristite snagu utjecajnog aspekta Sunca i Plutona (7.).

 

Jupiter napušta Djevicu (9.), gdje se nalazio u vašem sektoru partnerstva trinaest mjeseci; bio je dio zbivanja u promjenljivim znakovima koje su donijele promjene u savezništvima ili vašem pogledu na partnerstva općenito. Sada ulazi u Vagu, vašu osmu kuću dijeljenih resursa, kredita i dugova, alimentacije i partnerovih prihoda, poreza i pozamica, osiguranja i nasljedstva. Također, ova kuća vlada dubokim emocionalnim vezama i seksualnom intimnošću. Sad ćete vidjeti plodove ili posljedice vremena koje je Jupiter proveo u sedmoj kući. S Jupiterom na novom mjestu, sve navedene teme izgledaju bolje, pozitivnije i s više obećavajućih prilika.

 

Mjesečeva pomrčina u vašem znaku (16.) može donijeti katarzu, obzirom na sav prethodni stres. Izrazit ćete svoje mišljenje u svom krugu ili samo partneru. Osjetit ćete potrebu davanja drugima do znanja kako se osjećate (uspijete li razbistriti um pod onim teškim aspektima). Niste li to u stanju, barem ćete pričati o emocijama, dok se jasnoća ne povrati.

 

Istina, ovo je mjesec frustracija, ali postoji potencijal za poboljšanje, naročito ako uzmete dovoljno vremena za dizanje perspektive na onu razinu koja najviše obećava. Dobar odnos Venere i Marsa (19.) je trenutak kada trebate iskoristiti poslovni plan ili priliku. Dva Merkurova aspekta s Plutonom (20., 23.), povećavaju vašu sposobnost uvjeravanja utjecajnih ljudi da prihvate vaš način razmišljanja, naročito ako su ti stavovi izuzetno praktični i koriste poslu i dogovorima.

 

Povoljni dani: 2., (optimistični spoj Merkura i Jupitera), 6.-7. (moć Sunca i Plutona), 14., 17., 19., 20., 22. (Merkur kreće u direktni hod), 23., 26., 27. (Mars ulazi u Škorpiona)

 

Izazovni dani: 1., 2., 7. (čuvajte se ispraznih romantičnih maštarija), 9., 10., 11., 12., 13., 15., 18. (nestabilnost), 20, piše Žena.rtl.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije