Milioni oduševljeni ovim savjetom: Kako da vam miris parfema ostane što duže na koži?

0
Radiosarajevo.ba
Milioni oduševljeni ovim savjetom: Kako da vam miris parfema ostane što duže na koži?
Foto: Pexels / Ilustracija / Parfem

Koristite li vazelin?

Ovaj proizvod sastavni je dio ženskih torbica jer nam pomaže za razne probleme. Suhe usne i koža zimi, skidanje prstena koji je zaglavio, spas za neposlušnu obrvu i nestašne pramenove kose – samo su neke situacije u kojima posežemo za ovim čudom u maloj kutijici.

Osim svega što smo naveli, vazelin je odličan i za čuvanje mirisa. Naime, društvenim mrežama zadnjih nekoliko godina kruži jako koristan trik.

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Malo vazelina stavite na svoje pulsne tačke pa nakon toga nanesite parfem. Ovaj jednostavni i jeftini trik omogućit će da parfem traje duplo duže nego inače.

TikTok je platforma koja stvara trendove. Savjeti za kožu, kosu, nokte ili make-up svakodnevno eksplodiraju i preko noći postaju viralni. U moru trikova neki su samo mamci za klikove i lajkove, a neki zapravo rade. Jedan od njih je i trik s kojim ćete u torbici uvijek imati mjesta za najdraži parfem, a ujedno će trajati duplo duže nego inače.

Beauty influencerica Ayla Ali na svom TikTok profilu objavljuje savjete koji ženama olakšavaju svakodnevicu. Trik s parfemom i vazelinom prikupio je 7,7 miliona pregleda, a ljudi su zaista oduševljeni.

@aliayla_

#vaseline #lifehack #viral #fyp #perfume #dolcegabbana #fypシ

♬ Ultimate life hacks - The Life Bath

Njen trik koriste muškarci i žene, a za realizaciju će vam trebati vazelin, ekstra posudica (najbolje metalna) i vaš omiljeni parfem. Ako ste jedna od onih žena kojoj više niti igla ne stane u torbicu, a volite sa sobom nositi svoj omiljeni parfem, ovaj trik će se zasigurno svidjeti.

Naime, sve što trebate učiniti jest u metalnu posudicu prebaciti malo vazelina. Otopite ga upaljačem i dok je smjesa još rijetka, nekoliko puta špricnite omiljeni parfem. Kad se vazelin ponovno stvrdne, imat ćete mirisnu mast koja njeguje kožu, miriše intenzivno kao i parfem, a istovremeno čuva dugotrajnost mirisa.

Ako ne posjedujete metalnu kutijicu, na neki drugi način otopite vazelin, stavite parfem pa ga prebacite u plastičnu posudicu, piše Zadovoljna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije