Milioner prijavio godišnji prihod od četiri eura

Radiosarajevo.ba
Milioner prijavio godišnji prihod od četiri eura

Talijanska financijska policija saopćila je danas da je zaplijenila imovinu jednog stanovnika Verone vrijednu 300 miliona eura, koji je prijavio godišnji prihod od četiri eura, javlja Fena.

"Giovanni Motresor i njegova supruga očigledno su živjeli na visokom nivou, a prijavili male prihode", izjavio je za AFP Francesco de Giacomo, policijski oficir zadužen za ovaj slučaj.

Biznismen iz Verone je prijavio četiri eura prihoda u 2011. godini, pet eura u 2010. i četiri eura u 2009. Njegova supruga je prijavila tri eura 2011. godine i jedan euro 2010.

Pravosuđe je odlučilo da se zaplijeni njihova imovina: devet preduzeća, 235 hektara zemlje u nekoliko regija na sjeveru Italije, 18 nekretnina i sedam vozila.

Giovanni je već bio predmet istrage 90-ih godina zbog korupcije i pronevjere, a zatim opet 2011. godine. On nije prijavio svoj kapital u inozemstvu niti je platio porez nakon prodaje 180 hektara zemlje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije