Mi smo pripremali, probajte i vi: Mileram torta s voćem

Radiosarajevo.ba
Mi smo pripremali, probajte i vi: Mileram torta s voćem

Lagana, osvježavajuća i preukusna mileram torta pravi je izbor da oduševite vaše ukućane i goste. Priprema nije komplicirana, ali je potrebno vrijeme za pečenje, ali i hlađenje.

Priprema tijesta

25 dkg glatkog brašna
10 dkg šećera
1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
8 dkg maslaca
1 jaje

Fil

1/2 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
20 dkg šećera
80 dkg milerama
voće
preljev za tortu

Priprema

Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u frižideru oko 45 minuta. Nakon toga tijesto rasporediti po dnu i ivicama okruglog kalupa promjera 26 cm. Savjetujemo da kalup obložite papirom za pečenje.

Ukoliko je tijesto previše suho, možete dodati kašiku milerama ili maslaca.

U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji. Može biti bilo koje voće.


Peći 70 minuta na 170 stepeni. Kada tortu izvadite iz rerne, djelovat će kao da nije dovoljno pečena, ali nakon hlađenja sadržaj će se stisnuti.

Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije