Mesna štruca, ideja za ručak
Sastojci (za četiri osobe):
50 dag mljevene teletine
20 dag mljevene piletine (filea)
8 jaja
pola štruce starog kruha
1 glavica crvenog luka
2 režnja bijelog luka
malo crvene paprike
sol i biber
1. Pomiješajte obje vrste mesa, začinite i dodajte dva jaja. Namrvljeni barem dan star kruh (samo sredina bez kore) namočite u malo vode pa ocijedite i dodajte mesu.
2. Crveni i bijeli luk sitno naribajte ili usitnite u multipraktiku. Sve sastojke dobro povežite i pola stavite u kalup ili na radnu površinu ako planirate oblikovati roladu.
3. Preostala jaja tvrdo skuhajte (oko 12 minuta, ovisno o veličini), ohladite, oljuštite im lupinu i stavite ih na mesnu štrucu. Završite s ostatkom mesne mase, oblikujte roladu pa odozgo premažite jajem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva od 45 do 60 minuta, preporučuje Meggle kuharica.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.