Med i limun, čudotvorna kombinacija

Radiosarajevo.ba
Med i limun, čudotvorna kombinacija
Crystal Davis je dvanaest mjeseci svakodnevno pila ovu kombinaciju ujutru.

Do prije nekoliko godina, med i limun smo kupovali i pili u hemijskim pakiranjima samo kada smo bili bolesni. Ali sada piti pravi limun i med u toploj vodi je sasvim drugačije iskustvo.

Portal Brigthside.me objavio je iskustvo Crystal Davis koja je dvanaest mjeseci svakodnevno pila ovu kombinaciju ujutru.

Evo šta joj se desilo...

Nije imala prehladnu, gripu i stomačnih bolesti cijelu godinu

Crystal navodi da je osjećala neke rane znakove prehlade poput kihanja, iscrpljenosti, ali se završavalo na tome. Imala je nekoliko glavobolja, ali ne strašnih.

Nije joj potrebna kafa i postala je jutarnji tip

Zahvaljujući ovoj kombinaciji nije imala glavobolja ujutru i nije joj bio potreban kofein da se razbudi. Imala je više energije ujutru i više se smijala. Ranije joj je, kaže, trebalo sat vremena da se razbudi, a sada nervira bliske ljude kojima postavlja dubokoumna filozofska pitanja čim uđe u kuhinju.

Najveća nagrada – ljudi oko vas počinju biti zdraviji

Crystal Davis je uspjela ubijediti svoju porodicu da im kombinacija meda i limuna može pomoći u liječenju ili preveniranju bolesti. Nakon izigravanja medicinske sestre i nuđenja ovog magičnog napitka, njeni najbliži su uvidjeli njegove prednosti.

Njen recept

Napravite sok od polovine svježeg limuna, u kašiku za čaj stavite čisti med, a zatim u čistu šoljicu dodajte prokuhanu vodu, koju ste prethodno malo ohladili. Napitak pijete odmah.

Kako djeluje napitak?

Štiti vas of infekcija

Ova kombinacija uzeta ujutru stimulira digestivni sistem, hidratizira, ali se ponaša i kao dijeretik, čisti urinarni trakt i spriječava infekcije urinarnog trakta.

Pospješuje probavu

Svaki sastojak ove kombinacije ubrzava digestivni proces: limun je dobar za jetru i pomaže vašem organizmu da iskoristi dobre tvari iz vaših obroka. Med je antibakterijski što spriječava moguće infekcije. Također, med pomaže ispuštanju toksina iz organizma. Ovim pomaže i pri balansiranju zdrave tjelesne težine.

Pomaže da sijate od zdravlja i ljepote

Limun ima mnoge beneficije za kožu, ali dobro utječe i na protok krvi i kod novih krvnih ćelija reagira čisteći ih. Voda i med kreiraju djeluju antibakterijski i kolagenski na vašu kožu.

Zato je ova kombinacija više puta preporučivana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije