McDonald's će isplatiti odštetu muslimanskoj zajednici

Radiosarajevo.ba
McDonald's će isplatiti odštetu muslimanskoj zajednici


McDonalds u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) morat će  isplati nadoknadu od 700.000 dolara muslimanskoj zajednici u Michiganu.

Jedan od advokata Majed Moughni kazao je da nije zadovoljan sa visinom nagodbe napomonjući da to neće pomoći onima koji su najviše uvrijeđeni.

Sud u SAD-u donio je odluku u korist muslimanske zajednice u Michiganu koja je tvrdila da je restoran McDonald'sa servirao hranu pod etiketom halal koja nije u skladu sa islamskim vjerskim pravilima, javila je Agencija Anadolija, pozivajući se na američki list The Washington Post. Zajednica je tvrdila da je restoran poznatog lanca brze hrane u Detroitu servirao hranu koja je 'zabranjena' muslimanima, a koja je reklamirana kao proizvod u skladu sa šerijatskim pravilima.

Navedeni sudski slučaj se vodi od septembra 2011. godine, kada je kupac Ahmed Ahmed kupio sendvič od piletine iz restorana McDonald's, a potom otkrio da to nije bio halal proizvod.

Kako piše The Washington Posta, sav novac od nagodbe će biti podijeljen Ahmedu, Zdravstvenoj klinici u Detroitu, Arapsko-američkom nacionalnom muzeju u Dearbornu, kao i Ahmedovim advokatima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije