Mark Bustos, frizer koji slobodne dane koristi da besplatno šiša beskućnike

Radiosarajevo.ba
Mark Bustos, frizer koji slobodne dane koristi da besplatno šiša beskućnike
Mark Bustos, frizer iz New Yorka kojeg posjećuju brojne slavne ličnosti, postao je prava internet inspiracija nakon što je objavljaena priča o poslu koji obavlja na jedini slobodni dan u sedmici, kada šiša beskućnike.

On svaku svoju subotu iskorištava da bi izašao na ulice i beskućnicima pružio uslugu koju oni sebi drukčije ne bi mogli priuštiti, prenosi The Guardian.

Kako kaže, ideja mu je sinula nakon što je posjetio Filipine gdje je želio šišati lokalnu djecu koja su siromašna. Na njega je ogroman utisak ostavio njegov klijent Jemar Banks.

"Nije mnogo govorio, ali kada sam završio posao i pokazao mu kako izgleda, samo me je pitao: 'Znaš li nekoga ko zapošljava?", rekao je ovaj plemeniti frizer.

Vrlo skoro Mark se našao na ulicama New Yorka, gdje je počeo pomagati beskućnicima koji nemaju dovoljno riječi kako opisali njegovu gestu, a mnogi od njih često i emotivno dožive ovakav poklon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije