Manekenska dijeta: Kako izgubiti šest kilograma za deset dana

Radiosarajevo.ba
Manekenska dijeta: Kako izgubiti šest kilograma za deset dana

Pridržavanjem ovog režima, nedjeljno 2-3 dana, zadržat ćete liniju i nećete dobivati suvišne kilograme. Manekenska dijeta zasniva se na ishrani bogatoj maslinovim uljem, povrćem, ribom i niskomasnim mliječnim proizvodima koji tope salo na stomaku.

Dnevno se jede šest obroka na dva i po sata. S doručkom, kako piše Cosmpolitan.rs, možete početi kada želite. Ova dijeta bazira se na izbjegavanju namirnica koje se talože na stomaku kao što su: pržena i pohovana jela, gazirani sokovi, alkohol, prerađeni ugljikohidrati.

Jelovnik

Doručak: tri supene kašike pšeničnih ili ovsenih mekinja s jogurtom (1 posto mliječne masti )

Užina: dva kuhana jajeta

Ručak: 150 - 200 g nemasnog kuhanog mesa ili riba i dvije kašike riže ili krompira na kašičici maslinovog ulja. Za prilog možete koristiti krompir, rižu, špinat, a za salatu se preporučuje turšija ili neko zeleno povrće.

Užina: 100 g sira (10 posto mliječne masti )

Večera: tost sa dva komada pilećih prsa. Drugi prijedlog za večeru je pileće bijelo meso ili riba s brokolijem ili boranijom na maslinovom ulju.

Užina: 200 g jagoda ili suhih šljiva ili voćna salata (pet jabuka, grejp, dvije mandarine, kivi, itd.)

Veoma je važno svakodnevno unositi 2 l vode ili nezaslađenog čaja.
Bez obzira na dijetu, fizička aktivnost je jako važna jer bez vježbe nema izvajane figure. Budite fizički aktivni i/ili vježbajte svaki dan makar 30 minuta.
Poslije 20 sati ne treba unositi ništa osim vode ili čaja.
Iskustva govore da su osobe koje su se pridržavale manekenske dijete skinule 62 posto više kilograma od onih osoba koje su držale druge vrste dijeta jer pojačanim unosom namirnica bogatim, npr. omega 3 masnim kiselinama sprečava se pretjerano lučenje hormona kao što su kortizol i inzulin koji stvaraju salo na stomaku.

Iako je manekenska dijeta postala veoma popularna među trendseterkama i pobornicima mode jer daje odlične i brze rezultate, ljekari napominju da budete jako oprezni pri provođenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije