Mame na Facebooku

Radiosarajevo.ba
Mame na Facebooku

Mama na Facebooku

Na Facebooku najveći broj članova ima od 13 do 25 godina. Grupa koja je svakim danom sve prisutnija na ovoj društvenoj mreži – žene su od 55 godina pa nadalje.

Fenomen se prvo javio u Njemačkoj, a sada se poput zaraze širi svijetom. Jedna je spisateljica čak napisala anegdotu: "Kada sam se jednog dana ulogirala na Facebook, dobila sam obavijest da je jedna od mojih 90 prijateljica promijenila status sa 'samca' u 'u vezi'. Prestravila sam se kada sam shvatila da je to moja 62-godišnja majka!"

Na univerzitetu u Leipzigu provedeno je istraživanje na 6 588 korisnika Facebooka od 13 do 19 godina. Njih 95 posto izjasnilo se da Facebook koriste najviše kako bi komunicirali sa prijateljima.

Upravo zbog toga bi roditelji trebali znati staviti granicu, smatraju stručnjaci. Jer, pojavljuju se poruke: "Rekla si da učiš, a ti ubacuješ nove fotke na Facebook!" ili"Ko je ovaj mladić koji ti je komentarisao fotografiju?"

Stoga, smatraju stručnjaci, prije nego što roditelj pošalje zahtjev za prijateljstvom svom teenageru, trebao bi prvo razgovarati s njim o tome.

tportal.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije