Malo drukčiji recept: Pile na pivskoj boci
![Malo drukčiji recept: Pile na pivskoj boci](https://radiosarajevo.ba/assets/default/article/871x540.jpg)
U moru recepata koji se mogu pronaći na internetu, tu je i jedan, u najmanju ruku neobičan i svakako nesvakidašnji, ali vrijedan za isprobati.
Recept, objavljen na blogu Bosanski-kuhar preuzimamo bez intervencija.
SASTOJCI:
1 pile
1 pivo u staklenoj boci
so, senf
1 krompir
1 paradajz
1 svježa paprika
1 glavica crvenog luka
maslac
PRIPREMA:
Pile operite, posušite i dobro nasolite izvana i iznutra. Skinite etikete s pivske boce i dobro je operite i posušite.
U dublju tepsiju stavite papir za pečenje. Bocu otvorite i stavite na sredinu tepsije, a pile stavite na bocu i premažite senfom.
Krompir izrežite na krupnije komade, pospite Vegetom i izmiješajte i stavite oko pileta. Izrežite paradajz, papriku, luk i stavite na krompir.
Na sve to stavite listiće maslaca (oko 5 dkg). Komad folije stavite na pile (samo na vrh) i pecite na 220 °C 1 sat (ili duže ovisno o veličini pileta) ili na 180 °C ako imate pećnicu na vrući zrak.
Tokom pečenja pivo lagano kipi i zalijeva pile iznutra i izvana, a ujedno i krompir i ostalo povrće. Jednostavno za pripremu, bez suvišne masnoće i malo drugačije.
''Moj prijedlog je da pile zajedno s bocom stavite na pladanj i stavite na stol. Za goste će biti pravi ugođaj'', savjetuje autor recepta.
Prijatno!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.