Malo drugačiji ćevapi - argentinski
Kada vam je dosta svakodnevnih ćevapčića, pljeskavica i ostalih standardnih jela sa mljevenim mesom, isprobajte ove ćevape. Ukusno jelo, a jednostavno za pripremu predlaže Meggle kuharica.
Potrebni sastojci:
2 kašike prezli
3 žumanceta
1/2 kg pire-krompira
1/2 kg mljevenog meso
Priprema:
Izmješati 1/2 kg mljevenog mesa, 1/2 kg pire-krompira, 3 žumanceta, 2 kašike prezli,vegetu,biber, so i malo peršuna. Smjesu izmješati dobro.
Praviti veće ćevape i umakati ih u umućena 3 bjelanca i prezle. Pržiti u dubokoj tavi sa dobro zagrijanim uljem.
Preliv za ćevape:
200 ml pavlake, 200 gr majoneze, sok od pola limuna, četiri čehna bijelog luka i svježi peršunov list. Sve izmješati i preliti ćevape ili poslužiti u zdjelicu pored jela.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.