Malim stvarima do više svakodnevnog optimizma

Radiosarajevo.ba
Malim stvarima do više svakodnevnog optimizma

Bez obzira što su mnogi svjesni da ni 2014. godina neće proći bez izazova, veći dio nas još uvijek je optimističan.

Pozdravljamo sve novogodišnje odluke, u nadi da ćete se pridržavati. No, podsjećamo kako je od započinjanja dijete ili kretanja u teretanu, mnogo važnija odluka da budete sretni. Stručnjaci tvrde da je sreća izbor koji možemo napraviti, a ne nešto što je u potpunosti pod utjecajem vanjskih okolnosti.

Malim svakodnevnim stvarima itekako možeš podignuti razinu pozitivnosti u svom životu.

Izlazak

Bilo kakav izlazak na svjež zrak znanstveno dokazano umanjuje stres te podiže razinu serotonina, poznatijeg kao hormona sreće.

Mala djeca

Jednako kao i točka jedan, mala djeca momentalno popravljaju raspoloženje.

Kućni ljubimac

Vrijeme provedeno u igri s kućnim ljubimcem također potiče sreću i dobro raspoloženje.

Isključi se

Facebook, sms, e-mail, Twitter... Svaki dan bombardirani smo hiljadama informacijama, zbog čega se zapravo osjećamo loše i usamljeno, što je također znanstveno dokazano. Kad god to možeš, udalji se od online svijeta i provedi kvalitetno vrijeme u onom stvarnom.

Reci "hvala"

Zahvalnost pomaže da se usredotočiš na pozitivne aspekte života, a osim što ćeš usrećiti onog do koga ti je stalo, i ti ćeš se osjećati sretnije.

Knjige

Knjige imaju više prednosti za vaše zdravlje, a jedna od njih je i to da uz njih zaboravljamo stresnu svakodnevnicu i mislima lutamo u neki pozitivniji svijet, zbog čega se osjećamo bolje.

Ples i/ili pjevanje

Osjećaj kada pustiš najdražu pjesmu? Neprocjenjivo, zar ne? A ne košta apsolutno ništa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije