Mala Nora otputovala na liječenje u SAD-u

Radiosarajevo.ba
Mala Nora otputovala na liječenje u SAD-u

Mala Nora Šitum koja je posljednjih dana ujedinila cijelu Hrvatsku kako bi se prikupio novac za njezino skupo liječenje, danas putuje u SAD. Njezin let poletio je u 09.50 sati, a doktori u Dječjoj bolnici u Philadelphiji primit će je već danas.

Potresna priča o liječenju male Nore iz Hrvatske

Norina majka, Đana Atanasovska, kazala je da su užasno uzbuđeni i da je ovo finale svega. Dodala je da se Nora osjeća dobro i da je sama odšetala iz bolnice, te uživala u vožnji autom, ali ne zna šta se događa oko nje. Čim dođu u Philadephiju idu ravno u bolnicu, a majka je naglasila da još ne može vjerovati da se ovo sve događa, piše portal 24sata.hr.

Svoju unuku na aerodrom su došli ispratiti djed i baka, Stevan i Jelica Atanasovska. Rekli su da prate unučicu na put neizvjesnosti koji je bio dug i težak za cijelu porodicu, ali i za sve u Hrvatskoj koji su pomagali da plate skupo liječenje. Još jednom su zahvalili svima na pomoći. 

S Norom će putovati dva doktora, a ona se 'drži' iako ima malu temperaturu. Hrvatski doktori s Norom će ostati do nedjelje ili ponedjeljka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije