Make up trik: Evo kako postići duge i bujne trepavice

0
Radiosarajevo.ba
Make up trik: Evo kako postići duge i bujne trepavice
Foto: Pixabay / Ilustracija

Ako nešto može u trenu zaokružiti cijeli izgled, to je maskara. Čak i ako se malo otmete kontroli sa sjenama, bojama i tušem, garantujemo da će sve izgledati bolje jednom kada stavite maskaru.

Ona naprosto daje ono nešto. Ona naglašava oči i stavlja ih u prvi plan, a idealno je kada pronađemo onu savršenu zbog kojih nam trepavice izgledaju kao da smo stavili umjetne.

Osim toga, dovoljna je samo maskara u boji da biste naglasili svoju boju očiju. Tada vam ne treba ništa drugo. Za naglašavanje smeđih očiju birajte plave i ljubičaste maskare, za zelene oči bordo i crvene, a one dobro izgledaju i na plavim očima.

Važna utakmica za Bordo tim: FK Sarajevo dočekuje Velež

Važna utakmica za Bordo tim: FK Sarajevo dočekuje Velež

Čak i ako nemate puno druge šminke na licu, jednom kada stavite maskaru to će vašem izgledu dati novu dimenziju i izgledat ćete sređenije.

Ali kako izvući najbolje od maskare?

Tu je važno malo se poigrati različitim formulama i znati šta nam treba. Srećom, maskara se jednostavno koristi i jedan je od komada šminke koje u svojim torbicama imaju čak i oni nevješti. Jednostavan je i trik koji nakon kojeg će vam trepavice izgledati bolje nego ikad. U pitanju je Mascara Cocktailing.

Kao što vam i samo ime možda otkriva, ključ je u kombiniranju raznih formula. Na primjer, ako želite volumen i dužinu, najprije nanesite sloj maskare koja produžuje trepavice, a na nju nanesite maskaru za volumen. To će vam dati onaj dramatičan voluminozni izgled, a nećete žrtvovati dužinu.

Ako želite prirodan izgled, ali da trepavice budu uvijene, najprije nanesite dva sloja maskare za uvijanje, a onda na to stavite onu za produživanje. Također, ključno je da slojeve nanosite prije nego se prijašnji osuši, tako ćete izbjeći grudvice.

Uz ovaj jednostavan trik baš svaki put možete postići da svu pažnju privučete na svoje oči. One će biti zvijezda vašeg izgleda, a baš svi će vas pitati da im preporučite maskaru, piše Journal.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije