Lukmira - vaša vikend salata?

Radiosarajevo.ba
Lukmira - vaša vikend salata?
/ U mladom se luku, u manjoj količini, nalaze i mnogi vitamini B grupe. Prisutan je i vitamin E i provitamin A. Razne vrste vlakana, koja i nisu tako obilna (2,1 %), čine kuhani luk lagano laksativnim, a crijeva ga dobro podnose.


Znate li da luk čuva vaše zdravlje i neutralizira masnu i tešku hranu uz koju se obično jede, odličan je za probavu, snižava holesterol i sprječava nagle skokove šećera u krvi?

Poslije zime i raznih kiselih salata, s proljećem nam je došao i mladi luk. Preporučujemo da napravite osvježenje na vašoj trpezi salatom koju svi vole-lukmirom, koju neki zovui satrica. Osim sa mladim lukom, može se praviti i sa porilukom. 

U našoj fotogaleriji pogledajte koja to svojstva ima luk.

Sastojci:

1 vezica mladog luka
3 kašike pavlake
soli po želji

Priprema: 

Vezicu mladog luka dobro operite.
Izrezite na kolutiće, posoliti i dodati 3 kašike pavlake.
Sve zajedno izmješati i servirati.

Prijatno!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije