Ludi studiji: Diplomirani kobasičar
Radiosarajevo.ba
Ilustracija
Studenti na Akademiji za pripremu kobasica, u Neumarktu, čiji je osnivač Norbert Wittman poznati ljubitelj kobasica, uče kako pripremiti kobasice.
Tu su i diplomski kolegiji koji pokrivaju izradu senfova za kobasice, kombiniranje kobasica i vrsta piva te odabir muzike koja najbolje odgovara određenoj vrsti kobasica.
Napredniji učenici mogu čak ići na majstorski kurs izrade bavarske bijele kobasice, koja ima poseban status u Njemačkoj.
"Volim tu bijelu kobasicu i moram je jesti dva puta dnevno. Nedjelja je jedini dan kada ne jedem bijelu kobasicu", kaže Wittman i dodaje da se među studentima nalaze ljudi iz cijelog svijeta koji šire dobre vijesti o njemačkim kobasicama.
Akademija za pripremu kobasica službeno je započela s radom 2006. godine.
net.hr/radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.