Loreal grupa predstavila aplikator za šminkanje za osobe sa smanjenom pokretljivošću ruku

1
Radiosarajevo.ba
Loreal grupa predstavila aplikator za šminkanje za osobe sa smanjenom pokretljivošću ruku
Promo / Aplikator za obrve

Procjenjuje se da 50 miliona ljudi širom svijeta živi s ograničenim finim motoričkim sposobnostima. Zbog toga neke svakodnevne radnje, poput nanošenja šminke, predstavljaju izazov.

Na nedavno održanom sajmu potrošačke elektronike CES-u, L'Oréal Grupa je predstavila prototip ručnog, ultra-preciznog kompjuteriziranog aplikatora za osobe s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku Hapta

Hapta je ručni, ultra-precizan pametni aplikator za šminkanje koji je razvijen u saradnji naučnika i inženjera kompanije L’Oréal, a namijenjen je osobama s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku. Inovativni aplikator omogućuje postojano nanošenje ruža za usne kod kuće.

Black Tie 2 | Tužilaštvo BiH tvrdi da je organizirana kriminalna grupa imala namjeru preuzeti državu

Black Tie 2 | Tužilaštvo BiH tvrdi da je organizirana kriminalna grupa imala namjeru preuzeti državu

Hapta koristi tehnologiju koju je izvorno stvorio Verily za stabilizaciju i izravnavanje pribora za jelo kako bi se osobama s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku omogućilo da samostalno jedu.

Aplikator je opremljen magnetnim dodatkom koji omogućava jednostavnu i ergonomsku upotrebu uz rotaciju od 360 stepeni i 180 stepeni fleksije. "Klik" karakteristika omogućuje korisnicima intuitivno postavljanje uređaja u željeni položaj, fiksiranje u željeni položaj tokom korištenja te omogućuje zaključavanje prilagođenih postavki za buduću upotrebu. Hapta dolazi s ugrađenom baterijom i punjenjem uređaja.

Na istom ssajmu, predstavljen je i prvi kućni elektronski aplikator za šminkanje obrva koji korisnicima pruža personalizirani izgled obrva u nekoliko sekundi L’Oréal Brow Magic.

“Za L’Oréal, budućnost ljepote je inkluzivna. A ta budućnost će biti dostupnija zahvaljujući tehnologiji. Ove dvije tehnološke inovacije održavaju pravu svrhu naše kompanije: stvaranje ljepote koja pokreće svijet.” poručuje Nicolas Hieronimus, izvršni direktor L’Oréal Grupe.

Razvijen u partnerstvu kompanije L’Oréal i tehnološke kompanije Pinker poznate po privremenim tetovažama, uređaj L’Oréal Brow Magic koristi 2400 sićušnih mlaznica i tehnologiju ispisa s rezolucijom do 1200 kapi po inču (dpi) pružajući najprecizniji oblik obrva u nekoliko sekundi. Koristeći L'Oréal Modiface AR tehnologiju, L'Oréal Brow Magic skenira lice korisnika i daje preporuke za mikroblading, mikrosjenčenje ili popunjavanje obrva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije