Leyla Hajrović se pohvalila torbama 'vrijednijim od zlata': Koštaju i do 670.000 KM

19
Radiosarajevo.ba
Leyla Hajrović se pohvalila torbama 'vrijednijim od zlata': Koštaju i do 670.000 KM
Foto: Instagram/Lejla Hajrovic / Lejla Hajrović

Lejla Hajrović i supruga bh. fudbalera Izeta Hajrovića koji trenutno igra za grčki Aris Solun, je jedna od najpoznatijih influenserki na Balkanu, a ovu damu često zovu i bosanska Kardašijanka zbog luksuznog stila života i opsednutosti brendiranim krpicama.

Lejlu na Instagramu prati oko 225.000 ljudi, a ona uglavnom plasira sadržaj vezan za modu u kojoj neopisivo uživa.

Nedavno se pohvalila novom brendiranom torbom i to ni manje ni više nego kultnom Birkinom brenda Hermes. Lejla je nabavila veliki Birkin model specifične sivobež boje, a pokazala ju je javnosti u ležernom izdanju - iskombinovala ju je uz sako iste nijanse, ležerne, bež pantalone i bijelu bluzu.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

"Što veća torba, to veća energija", kratko je prokomentarisala Hajrović pored snimka sa ovom tašnom koju je nemoguće ne primijetiti.

Inače, Birkin torba smatra se investicijom vrijednijom od zlata, ali i simbolom prestiža i kupovne moći. U zavisnosti od modela, boje, veličine, materijala od kog se pravi, ali i da je riječ o personalizovanim primjercima, cijena Birkinke kreće se od desetak hiljada dolara (oko 18.107 KM) pa sve do 379.261 dolara (686.747 KM), koliko je koštao najskuplji primjerak.

Za Hermes Birkin torbe postoji i lista čekanja, a u jednom trenutku to je bilo čak šest godina! Torbe se dostavljaju buticima modne kuće Hermes u nepredviđenim terminima i ograničenim količinama, tako stvarajući famu i ekskluzivnost.

Ovaj, možda i najskuplji aksesoar svijeta, pravi se od najfinije kože, teleće, ali i kože noja, krokodila, koze i guštera, a unutrašnjost je obložena jagnjećom ili kozijom kožom. Detalji na torbi, poput bravica, kopči i ključeva obloženi su paladijumom ili zlatom, a na nekim primjerima su i od dijamanata.

Hermes torbe prave se ručno i to specijalnom metodom starom dva vijeka, a svaki komad je sašiven, poliran i ručno obojen veoma pedantno i sa najvećom pažnjom.

Zanimljivo je da Lejla nije ponosna vlasnica samo jedne Birkin torbe, već ih u svojoj kolekciji ima nekoliko, a svojevremeno je pored jednog od primjeraka napisala: "To nije torba, to je Birkin. Ništa se ne može porediti sa novom birkinicom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije