'Kroz mulj me voda vukla, al' svog Ramba nis dal!'

Radiosarajevo.ba
'Kroz mulj me voda vukla, al' svog Ramba nis dal!'

''A, vi ste to objavili. Da, to sam ja i moj pas Rambo (...) Kako ću vam to opisivat... U jednom trenutku voda je počela nezadrživo prodirat u dvorište i tu prema kući. Nitko nas nije na to upozorio i dok sam pogledal, dvorište je bilo puno vode. Čuo sam Ramba kako zavija zarobljen u kukuruzištu. Nije mogal van jer mu je voda zaprla vrata. Svi su rekli da čekam čamac, ali ja sam hitro skočil u motno vodo. Zgrabil sam ga za ogrlico i najteže je bilo kad sam se vračal. Ovolki balvani i granje su me udarali na povratku, ali Ramba sam spasil. Danas ja njega, sutra će on mene'', ispričao je penzionisani krojač Peter Lahtič (70) ekipi Jutarnjeg koja se zaputila pedesetak kilometara od hrvatsko-slovenske granice, kako bi saznala ko je čovjek sa slike koji spašava psa nakon velikih poplava koje su zadesile to područje.

E, to je pravo prijateljstvo. A i da nije poplave, Peter je, kaže znao, da je njegov sedmogodišnji rotvajler 'duša za čovjeka'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije