Kompletna njega tijela u kozmetičkom salonu Sanja

Radiosarajevo.ba
Kompletna njega tijela u kozmetičkom salonu Sanja

kozmetičkom salonu Sanja, koji se nalazi u sarajevskom naselju Hrasno, u ulici Milana Preloga 3, na raspolaganju su vam različiti tretmani, koji obuhvataju kompletnu njegu lica, nogu i ruku, depilaciju svih dijelova tijela, epilaciju, razne vrste masaža, te manikir i pedikir.

Radno vrijeme kozmetičkog salona Sanja je od 8 do 20 sati, a sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona: 033/615-101, 061/351-255.

Tretmani za sve vrste kože

Kozmetički salon Sanja nudi različite tretmane lica: tu su klasični tretman lica, aromaterapija lica, dubinsko vlaženje lica, extra hidratacija lica, visoka sterilizacija, te 'lift defence' tretman.

'Lift defence' je specijalni tretman za bore koji se radi ručno i traje od sat i po do dva. Sam postupak rada je specifičan, te uključuje masažu, peeling, 'štipkanje' bora, tretman regenerativnom kremom, te podvezivanje podbratka. Na koncu se na lice stavlja gumena maska koja učvršćuje kožu i jača mišiće, čime se smanjuju bore. Ovaj se tretman se preporučuje raditi jednom do dva puta sedmično u određenom periodu radi postizanja najboljih mogućih rezultata.

Kozmetički salon Sanja, Foto: Facebook

Kod problematične je kože, kaže vlasnica salona Sanja Zonjić, najbitnije liječenje akni, koje je moguće tretirati dosta uspješno, na način da se rezultati vide već nakon prvog tretmana. U tretiranju se problematične kože, u tretmanu sterilizacije lica, koristi se visokofrekventna elektroterapija.

Kada je u pitanju njega normalne kože bez akni i nekih većih problema, Sanja ističe da je optimalno i poželjno u kozmetički salon odlaziti jednom mjesečno.

''Svaka koža ima lojne žlijezde koje proizvode sebum i prave nečistoće, te se isključivo na osnovu pregleda stanja kože, određuje adekvatna terapija. Ukoliko je koža normalna, tretman i vrsta terapije se određuju na osnovu doba klijenta. U slučaju pak suhe kože, koja je sama po sebi dosta osjetljivija na vanjske utjecaje od ostalih tipova kože, potrebna joj je dodatna njega i zaštita'', objašnjava Sanja Zonjić, te dodaje da je, u slučaju normalne kože, u kozmetički salon optimalan odlazak jednom mjesečno.

Kozmetički salon Sanja, Foto: Facebook

Depilacija toplim šećernim voskom

U kozmetičkom salonu Sanja, moguće je napraviti depilaciju toplim šećernim voskom, koja se smatra najstarijom vrstom depilacije koja se primjenjivala još u starom Egiptu.

Depilacija šećernim voskom, ili 'egipatska depilacija' ostala je stoga do danas idealna alternativa za sve one sa osjetljivom kožom koja loše reagira na ostale oblike depilacije.

Ono što je specifično kod ove vrste depilacije jeste da se zbog svog isključivo prirodnog sastava (šećer, limun, med) bez ikakvih dodatnih konzervansa može primjenjivati i kod osoba sa izuzetno osjetljivom kožom. Domaći šećerni vosak je stoga najprirodnije rješenje, te najidealnija varijanta, te mnogo praktičnija zbog toga što manje boli i lakše se skida sa tijela i ispire mlakom vodom.

Kozmetički salon Sanja, Foto: Facebook

Obični, ali i medicinski pedikir

Pored estetskog, 'običnog pedikira', koji uključuje uređivanje stopala, peta, noktiju i njihovo lakiranje (u ovisnosti o želji i potrebi klijenta), kozmetički salon Sanja nudi i usluge medicinskog pedikira koji podrazumijeva tretman kurjih očiju i uraslih noktiju, kojeg mora obavljati profesionalac.

''Jako malo salona u Sarajevu nudi te usluge, a jako su bitne jer dosta ljudi upravo muče ovi problemi, te nisu u prilici posjetiti salon koji nudi i usluge toga tipa'', kaže Sanja Zonjić.

Kada je u pitanju manikir, kozmetički salon Sanja nudi sljedeće usluge: nadogradnja noktiju sa ili bez frencha ili gela u boji, geliranje noktiju sa ili bez frencha, te korekciju noktiju. Također, pored običnih lakova, tu su i usluge lakiranja noktiju sa trajnim lakovima koji traju i do 15 dana.

Kozmetički salon Sanja, Foto: Facebook

A šta kažete na masažu čokoladom?

Pored svega navedenog, u kozmetičkom salonu Sanja možete uživati i u jednoj od brojnih masaža. Tu su: parcijalna, masaža cijelog tijela, anticelulitna masaža, peeling, aromaterapija tijela te, posebno interesantna - masaža čokoladom.

Masaža čokoladom podrazumijeva korištenje losiona sa mirisom čokolade i mentola, nakon koje slijedi umatanje u foliju i dubinsko hranjenje kože.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije