Ostat ćete u čudu: Evo koliko često treba prati farmerke

1
Radiosarajevo.ba
Ostat ćete u čudu: Evo koliko često treba prati farmerke
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Koliko česte perete farmerke? Prema šefu Levi'sa ne biste ih trebali prati gotovo nikad.

Direktor Levi'sa Chip Bergh objasnio je kako eventualne mrlje na hlačama čisti četkicom za zube.

U intervjuu za magazin Fortune koji se nedavno ponovo počeo dijeliti društvenim mrežama Bergh je rekao kako nikad nije vidio svoje farmerke u mašini za veš:

"Dobar par farmerki uopće ne treba prati u mašini, osim u rijetkim prilikama."

Svoju tezu obrazložio je navevši kako pranje dobrog para Levi'sovih framerki zapravo nanosi štetu materijalu, ali i predstavlja uzaludnu potrošnju vode.

Bergh nije jedini stručnjak za traper koji je dao takav savjet. Na web stranici Hiut Denima stoji kako je farmerke najbolje oprati nakon šest mjeseci.

"Što ih duže možete ostaviti, tim dulje one će izgledati bolje". kazao je, prenosi Index. 

Kao razlog navode to što će se farmerke prirodno "oštetiti" zbog sjedenja, držanja mobitela u džepu i sličnih svakodnevnih radnji, zbog čega će, kaže, izgledati sjajno. Kad se operu nakon nekog vremena, izgledat će još bolje jer će na tim dijelovima biti isprane, a peru li se stalno izblijedjet će cijele i izgubiti čaroliju, tvrde.

Prema savjetima stručnjaka iz nekoliko glavnih proizvođač, farmerke možete pokušati staviti u zamrzivač preko noći kako biste se riješili bakterija, a time i potencijalnih neugodnih mirisa na njima.

Osim toga, kažu, možete ih neko vrijeme ostaviti na suncu ili pošpricati sprejom za neutralizaciju mirisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije