Kestenijada u Pećigradu nastavlja tradiciju

Radiosarajevo.ba
Kestenijada u Pećigradu nastavlja tradiciju
/ Foto: Facebook strana Pećigrada

Već dvanaesti put je selo Pećigrad kraj Cazina domaćin Kestenijadi, manifestaciji koja na poseban način čuva tradiciju ovog kraja.

Ovogodišnju Kestenijadu su pohodili gosti iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Švicarske, tako da je već postala svojevrsni turistički brend ovog kraja, kažu domaćini. 

Uz degustaciju kuhanog i prženog kestena i proizvoda od kestena, posjetioci su mogli uživati u brojnim kulturno-umjetničkim sadržajima i drugim zanimljivim zbivanjima u kojima je učestvovalo desetak različitih društava i udruženja, saopćili su organizatori.

Poseban program i ove godine pripremili su vatrogasci iz Pećigrada i nekoliko općina iz Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Vatrogasci Slunja, predvođeni načelnikom ove općine Ivanom Bogovićem, poklonili su lokalnim vatrogascima specijalno vozilo, a povelja o bratimljenju potpisana je s kolegama iz slovenskog Grosuplja, javio je RTV Cazin, prenosi Fena.

Pogledajte zanimljive fotografije koje smo pronašli na Facebook strani Pećigrada. Stanovnici ovog kraja na poseban način baštine tradiciju i nastoje da je sačuvaju od zaborava. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije