Kćerka odbjeglog predsjednika Afganistana uživa u životu, evo gdje je i šta radi

5
Radiosarajevo.ba
Kćerka odbjeglog predsjednika Afganistana uživa u životu, evo gdje je i šta radi
Print Screen / Mariam Ghani

Dok žene u Afganistanu strahuju od povratka talibanske vladavine, kćerka odbjeglog predsjednika Ashrafa Gganija (74), Marijam Ghani ima 42 godine živi u New Yorku kao slobodni umjetnik.

Marijam uživa u svom životu, oblači se kao svaka moderna žena 21. vijka, živi u svom stanu u potkrovlju u Bruklinu, piše Nypost.com

Njen otac, predsjednik Afganistana, iskrao se u nedjelju iz predsjedničke palate sa svojim najužim krugom povjerenika i četiri vozila i helikopterom punim gotovine. Njegovo odredište nije odmah otkriveno, mada neki sugerišu da se nalazi u jednoj od susjednih država, poput Uzbekistana ili Tadžikistana.

Kultura sjećanja: Kanada će kosponzorirati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Kultura sjećanja: Kanada će kosponzorirati Nacrt rezolucije UN-a o Srebrenici

Ghani tvrdi da je napustio zemlju kako bi spasio stanovništvo Afganistana: "Da sam ostao, nebrojeni moji zemljaci bi bili ubijeni, a Kabul bi se suočio sa uništenjem i pretvorio se u ruševine."

Njegova kćerka, Marijam je na svom Instagram profilu u ponedeljak napisala kako je ljuta i kako tuguje i plaši se za porodicu, prijatelje i kolege u AFganistanu, te kako grozničavo radi da učini sve što je u njenoj moći."

Marijam je rođena u Bruklinu, odrasla u predgrađu Merilenda, a svoju umJetničku i nastavničku karijeru gradi u New Yorku. Njeni radovi su se pojavljivali u nekim najpoznatijim muzejima svijeta.

Iako Marijam prijatelji opisuju kao "feministkinju i aktivistkinju", ona nije u pomenutoj objavi spomenula muku sa kojom se suočava stanovništvo Afganistana. Međutim, ona je organizovala sakupljanje novca za stanovnike zemlje iz koje je njen otac pobjegao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije