Kakve muškarce najviše žene vole

Radiosarajevo.ba
Kakve muškarce najviše žene vole
Pixabay / Ilustracija
Predrasudu da žene obožavaju loše momke, britanski istraživači objašnjavaju time da im je potrebno neko vrijeme da shvate s kim imaju posla.

Općepoznato je mišljenje da žene vole loše momke, ali novo britansko istraživanje sugeriše da će dame prije izabrati dobre i fine nego zgodne muškarce.

Kako piše BBC ispitanicama su pokazivane fotografije muškaraca uz priču o tome kako se koji ponašao u određenoj situaciji, na primjer dok je prolazio pored beskućnika. Neki muškarci su se pretvarali da gledaju u telefon, dok su im drugi kupili sendvič.

Nakon toga, dame su ocjenjivale s kojim muškarcima bi se radije zabavljale. Najpoželjniji su bili fini mladići, koji su pokazali empatiju prema okruženju. Naučnici nisu iznenađeni, jer kad žene prepoznaju dobrotu u nekom muškarcu, odmah to povezuju s njegovim ponašanjem prema njoj. Pa tako, ako je on dobar prema drugima, sigurno će biti pažljiv i prema partnerki, tretirati je s poštovanjem, a ima i sve preduslove da bude dobar otac.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije