Kako svakodnevno pomagati planeti (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Kako svakodnevno pomagati planeti (VIDEO)


Potaknuti informacijama o ogromnim količinama smeća i različitih vrsta otpada (poput odbačene odjeće koja je još uvijek nosiva) koje Amerikanci proizvedu godišnje i isto tako ogromnim količinama potrošene vode i struje, autori portala Good.is su u saradnji sa organizacijom GE Ecomagination osmislili video kojim pokušavaju poručiti svima nama kako malim promjenama u svakodnevici možemo manje štetiti okolišu.

Dakle: tuširajte se u paru, jer tada trošite samo polovinu vode koju biste potrošili u odvojenim tuširanjima; jedite hranu proizvedenu u vašoj okolini; koristite 'štedljive' sijalice i gasite sve aparate na struju kad ih ne koristite; pijte vodu iz česme, umjesto da kupujete onu u plastičnim bocama; i okrenite se više vegetarijanskoj ishrani, a manje crvenom mesu, čija proizvodnja mnogo više šteti okolini, i kad god ste u prilici - radije koristite javni prevoz od vlastitog automobila.

Sve ovo čuva naš okoliš od viška otpada i prekomjernog trošenja prirodnih resursa, a u vezi s tim – štedi i novac svih nas.


http://www.youtube.com/watch?v=LcjgRms6ShQ


good.is/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije