Kako se zaštiti od komaraca starom narodnom metodom: Jedan sastojak ih tjera, a svi ga imamo u kući

0
Radiosarajevo.ba
Kako se zaštiti od komaraca starom narodnom metodom: Jedan sastojak ih tjera, a svi ga imamo u kući
Foto: Pixabay / Komarac

Počela je invazija komaraca, svuda su oko nas, dosadni su i što je najgore grizu nas i iritiraju kožu. Vjerovatno se osjećate kao da ne možete izaći iz kuće zbog napasti koje kao da su posvuda, posebno u parkovima i uz rijeke.
 
Kako bi se zaštitili od komaraca sigurno pribjegavate raznim trikovima, kupujete razne preparate, pune kiselina i umjetnih tvari, a kao rezultat toga komarci su i dalje prisutni. Vjerovatno ne znate da se od dosadnih insekata možete zaštititi na prirodan način.

Potreban je samo jedan sastojak kojeg ima gotovo svako kućanstvo. Mnogi ljudi posežu za tradicionalnom metodom zaštite od komaraca, koja daje provjerene rezultate.
 
To je trik s jabučnim ocatom, a koristi se tako da nekoliko kapi stavite na ruke ili noge i izađete. Ako vam je to previše ili idete van, ne bi bilo loše nakapati rupčić ili krpicu ocatom i staviti negdje blizu sebe, najbolje u torbu.

Ako ostajete kod kuće, evo trika i za to. Uzmite krpe, ručnike, stare stvari i namočite ih u jabučni ocat te rasporedite na nekoliko mjesta po kući. Tako ćete se sigurno zaštititi od komaraca i spriječiti njihov ulazak u kuću, a sigurno ćete biti daleko od dosadnih insekata, piše Story.hr
 

Velika potraga u BiH: Nestala 12-godišnja djevojčica

Velika potraga u BiH: Nestala 12-godišnja djevojčica

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije