Kako se spakirati na put bez stresa

Radiosarajevo.ba
Kako se spakirati na put bez stresa

Iako volite putovati, pakiranje stvari vam i nije omiljeni posao. Često se brinete jeste li ponijeli sve što je potrebno.

Kako biste izbjegli nepotrebni stres, najbolje je napraviti spisak šta sve planirate ponijeti i na njega dodavati još neke sitnice kojih se u međuvremenu sjetite. Ako je riječ o putovanju na more, slijedite nekoliko važnih pravila.

Prvo spakirajte dokumente koji su vam potrebni za putovanje, novac, kartice... Spakirajte apoteku koja treba da sadrži neko dezinfekcijsko sredstvo, hanzaplast, kremu protiv opekotina, lijek za skidanje temperature i lijek u slučaju dijareje.
Naročito je važno ponijeti lijekove za terapiju koja vam je ranije propisana.

Ponesite kupaći kostim, peškire ili prostirku za plažu, neki šešir ili kačket, papuče za plažu, laganu garderobu za plažu, donje rublje i pidžamu. A bilo bi dobro da ponesete i nešto malo toplije u slučaju pogoršanja vremena. Osim papuča za plažu, dovoljne su još jedne sandale ili patike.

Trebaju vam sredstva za higijenu kojima ćete dodati i kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom koji odgovara vašem tipu kože.

Ono što je naša preporuka, uplatite putno osiguranje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije