Kako sačuvati kožu ruku od hladnoće?

Radiosarajevo.ba
Kako sačuvati kožu ruku od hladnoće?

Suha koža je jedan od najvećih problema u njezi tokom zime, bilo da se radi o tijelu, licu ili rukama.

Ipak, ruke su najizloženije i najpodložnije pucanju i ljuštenju kože. Peremo ih mnogo puta u toku dana, zaboravimo nositi rukavice, a sve to vodi pucanju i ljuštenju kože, piše Zenit.ba. Pitate se kako sačuvati kožu ruku od pucanja tokom ovih hladnih dana? Četiri jednostavna koraka mogu vam pomoći da spriječite pucanje kože ruku i sačuvate vaše ruke njegovanim.

Piling

Iako zvuči kontraproduktivno, upravo redovan piling je potreban vašim rukama u ovom periodu, da biste se riješili odumrlih stanica i koži pomogli da bolje apsorbuje kreme i njihove hranjive sastojke i vlažnost. Piling treba da bude blag da ne biste dodatno iziritirali oštećene ruke.

Obucite rukavice

Pamučne rukavice kakve inače se koriste pri spa njezi ruku su jako dobre za dodatnu njegu ruku i pomažu boljem upijanju kreme u kožu ruku pripremljenu pilingom.

Smanjite temperaturu

Tokom zime često koristimo pretoplu vodu pri pranju ruku da bismo se zgrijali, ali to je loše za našu kožu. Voda treba da bude topla, jer prevruća voda isušuje kožu.

Nanesite kremu za ruke

Trudite se da uvijek nakon pranja ruku nanesete kremu za ruke i to neku koja će maksimalno nahraniti vašu kožu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije