Kako povećati njegovu želju za seksom?

Radiosarajevo.ba
Kako povećati njegovu želju za seksom?

Uobičajeno je da u odnosu žene i muškarca ovaj drugi ima veću želju za seksom. U suprotnom ako je suprug umoran ili nezainteresovan pročitajte kako povećati suprugovu želju za seksom.

Saznajte šta ga muči

U većini slučajeva ako vaš suprug ne želi seks, vjerujte za to postoji razlog. Možda je pod stresom radi posla, novca ili pak shvaća da stari, a to može rezultirati psihičkim problemima zbog čega izgubi interes.

Promjenite navike

Seks može postati dosadan ako ga doživljavamo kao naviku. To ne znači da morate ludovati, spavati sa svim živima ili iskorištavati umjetne lutke i plastične banane ako vam to čini nelagodu. No, ako imate regularni seks utorkom tada imate gadnu naviku. Ako uvijek on inicira stvari i vi niste sretni zbog toga recite mu to jasno i glasno. Pokažite mu neke svoje poteze koji bi vas mogle činiti sretnima u krevetu pa neka ih on proba primjeniti.

Provedite neko vrijeme zajedno i sami


Ubrzani životi dovode do toga da partneri nakon posla, pripreme za drugi dan i pospremanja djece spavati budu toliko iscrpljeni da čim legnu u krevet zaspe. Iz tog razloga planirajte odlazak na vikend gdje ćete biti sami i ponovno se spojiti.

Dajte mu do znanja da ga želite


Moguće je da je vaš suprug zaboravio koliko ga želite. U ovako ubrzanom životu i zajedničkom stažu kojeg imate iza sebe, zaboravi se ono najbitnije u vezi. Poduzmite korake i vratite male i značajne dodire, držanje za ruke i poljupce koji će oživjeti zaljubljenost.

Ne govorite u negativnom kontekstu

Mnogo žena je opterećeno svojim izgledom pogotovo što su starije. Ako ćete stalno komentirati da morate izgubiti na težini ili da morate izgledati mlađe, vjerojatno se vašem suprugu to neće svidjeti jer ćete vršiti pritisak i izgubit će volju za seksom općenito. Voli vas takvu kakva jeste, no vašim negativnim nastupom mislit će da vas prvo mora uvjeravati u svoju ljubav prema vama prije negoli vas dirne.

Dobro se zabavljajte

Seks ne bi trebao biti prepreka u vašoj vezi. Zamišljen je da bude zabavan. Probudite zabavu u vašoj vezi pa će i on zasigurno biti više zainteresiran.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije