Kako obnoviti kosu i vratiti joj sjaj nakon ljetovanja

Radiosarajevo.ba
Kako obnoviti kosu i vratiti joj sjaj nakon ljetovanja
Ljetni mjeseci iza nas donijeli su uživanje u sunčanim danima i sezonu putovanja u popularne destinacije uz obalu mora.

Vrijeme provedeno u izležavanju na suncu i plivanju u morskoj vodi na našoj koži stvorilo je predivan preplanuli ten, dok je našu kosu prošaralo svjetlijim pramenovima.

Iako nam je donijelo prirodne pramenove koji su unijeli dinamičnost i živost u našu kosu, ljeto je istovremeno našoj kosi oduzelo sjaj i isušilo njezine vrhove.

Povratak s godišnjeg odmora i kraj ljeta savršeno su vrijeme za obnovu kose. 

Zaštita kose nakon ljeta:

Blagi šampon – priuštite i svojoj kosi godišnji odmor pa ju perite rjeđe no što to inače činite. Koristite blagi šampon namijenjen vašem tipu kose.

Maska za kosu – more, sunce, vjetar i bazenski hlor jako oštećuju kosu. Jednom sedmično nanesite masku za kosu.

Šešir, kapa, marama – zaštita kose ljeti ne može biti učinkovita bez šešira. Onaj širokog oboda pravi je izbor. Čuvat će od sunca kosu, lice i dekolte. Zaštita kose ljeti ne traži puno truda, a ni novca, stoga nema razlike da ne njegujete kosu na godišnjem odmoru.

Recept za sjajnu masku za kosu

Maska za kosu od kokosovog ulja

Sastojci: tri kašičice kokosovog ulja,  kašičica meda,  1 sirovo jaje.

Priprema Sastojke dobro izmješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, nanesite na kosu od korijena cijelom dužinom i ostavite da djeluje sat vremena. Isperite mlakom vodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije