Kako da dnevni boravak bude oaza za uživanje: Držite se ovih pravila

0
Radiosarajevo.ba
Kako da dnevni boravak bude oaza za uživanje: Držite se ovih pravila
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Odmaranje u popodnevnim satima ili razgovor sa prijateljima, podrazumijevaju udobnost svakog elementa u toj prostoriji.

Da biste stvorili prijatan ambijent, potrebno je da odaberete namještaj, da adekvatnom rasvjetom akcentujete zanimljive detalje ili boje na zidu, ali prije svega morate obratiti pažnju na dimenzije prostorije, kako bi ostalo dovoljno mjesta za neometanost komunikacije i prolaze.

Udobnost sofe je jednako bitna, kao i udobnost kreveta. Zato obratite pažnju da bude ispunjena poliuretanskom penom i komforna da možete da se ispružite.

Ilustracija - undefined

FOTO: Pixabay: Ilustracija

Uz sofu obavezno uklopite neobičnu fotelju ili tabure. Boje i dezeni zavise od vašeg opredeljenja i stila kojem težite, piše mojenterijer.rs. 

Dizajn polica je toliko raznovrstan, da možete da birate od neobičnih krivudavih ili smaknutih formi, do klasičnih ravnih linija. Otvorene police mogu biti idealno rješenje za smeštanje knjiga – tip savremene biblioteke integrisane u dnevni boravak, a uz to se može uklopiti radna površina sa kompjuterom ili kamin sa foteljama, gdje ćete moći da čitate svoju omiljenu knjigu ili časopis uz čujno pucketanje vatre.

Toplinu i šarm u svaki dnevni boravak unosi mekoća tepiha. Naglašene boje i dizajn, njegov oblik i veličina, posebno utiču na izgled dnevnog boravka. U prostoriji gde preovlada bijela boja, akcenat će biti na neobičnom tepihu, dok u obojenoj sobi, tepih treba da bude neutralan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije