Kad se vaš dragi okrene za drugom

Radiosarajevo.ba
Kad se vaš dragi okrene za drugom

Padate li u očaj kada se vaš voljeni muškarac okrene za drugom ženskom osobom? Pročitajte nekoliko savjeta i naoružajte se argumentima: 

Kao prvo, kada osjetite ljubomoru ili zavist, zapitajte se da li iza toga stoji manjak samopouzdanja i vjere u sebe! Da li se vi osjećate manje privlačnom? Ako je to problem, pokušajte to da prevaziđete uz nekoliko trikova, savjetuje Najboljamamanasvetu.com.

Shvatite da je sasvim normalno da neko – muško ili žensko – primijeti ljepotu drugog ljudskog bića.
To je u ljudskoj prirodi. Djevojke primjećuju momke i djevojke. To isto rade i muškarci. To nije razlog da se bilo ko osjeća ugroženim. To je mnogo bolje razmišljanje nego ono negativno, briga o tome da vi niste dovoljno dobri i da vaš partner želi neku drugu ženu umjesto vas! Ne shvatajte to lično.

Naučite da sebe ne poredite sa drugima.
Ako se žena ne osjeća dobro u svojoj koži i smatra da je neprivlačna, to će doći do izražaja kada njen muškarac primijeti drugu lijepu ženu. Zato vodite računa o tome da se osjećate dobro sami sa sobom. To je vaš zadatak i nemojte očekivati da vam neko drugi to govori i da vaša osjećanja zavise od toga. Vodite računa o sebi i psihički i fizički. Naučite da se osjećate dobro u svom tijelu, a ne da se poredite sa drugima. Ako vam se to čini teško, vjerujte da se može naučiti. Radite na tome.

Razvijte svoje sopstvene vrijednosti!
To je ključ svega. Kada to posjedujete, nećete imati tendenciju da akcije drugih ljudi shvatate lično. Ako je neko imao „genetsku“ sreću pa dobro izgleda, to nikako nije pokazatelj njegovih vrijednosti. Vi znate da ste fenomenalni i da imate puno da ponudite.

Znajte da stranac na ulici nema ono što vi imate sa vašim partnerom: brak, prsten, partnerstvo…
Vi ste partner svog muža. Niko drugi nema tu ulogu. I ponašajte se tako. Neka i on zna da ste ponosni što je odabrao baš vas, što vas voli i poštuje. Uhvatite ga za ruku, nasmijte se i budite njegova ponosna polovina.

Djela jedne osobe govore više o njoj nego o vama.
Primijetiti lijepu osobu je jedna stvar, a buljiti u nju bez blama i namjerno okolo tražiti „dobre ribe“, pritom ignorišući partnera, je nešto sasvim drugo. Ovo drugo je neprimjereno prema svim članovima porodice (uključujući i decu koja bi mogla da primijete ovakvo ponašanje). Ali, da li se treba osjećati povrijeđeno u ovakovoj situaciji? Ne! Svjesnost svojih vrijednosti vam omogućava da to ne shvatate lično već da saosjećate i žalite partnera koji očigledno pravi budalu od sebe, savjetuje Najboljamamanasvetu.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije