'Kad primiš ovo pismo, ja ću već vjerovatno izgubiti borbu s rakom'

Radiosarajevo.ba
'Kad primiš ovo pismo, ja ću već vjerovatno izgubiti borbu s rakom'

Brenda Schmitz, supruga i majka četvorice dječaka, preminula je u septembru 2011. nakon borbe s rakom jajnika u četvrtom stadiju.

Međutim, mjesec dana prije nego je umrla, Brenda je napisala pismo radio stanici "Star" i zamolila prijatelja da pismo pošalje tek kad se njen suprug David ponovno zaljubi.

Ekipa iz programa pozvala je Davida u emisiju u kojoj svakog Božića ugoste nekog svog slušatelja, a on je bio itekako iznenađen kada je doznao da za njega imaju pismo pokojne supruge, piše Index.hr.

"Kad primiš ovo pismo, ja ću već vjerovatno izgubiti borbu s rakom. Rekla sam prijatelju da jednom kada me preboliš i nastaviš sa životom, pošalje ovo pismo tebi i svima u radio stanici".

Prva njena želja bio je plaćeni tretman na jednom spa resortu za Davidovu novu ženu, Jane, koju je upoznao u augustu 2012. 

"Zaslužuje to jer postaje maćeha svim tim dječacima. Neka bude nasmiješena i neka zna da sam zahvalna na svim njezinim naporima", napisala je Brenda.

Zatražila je i "magično putovanje" za cijelu obitelj i na kraju, plaćeni provod u gradu za liječnike bolnice Mercy Medical Hospital koji su o njoj brinuli kada je bila bolesna.

"Ispunjavamo želje u ovoj emisiji više od 20 godina, ali nikada nismo imali ovakvu želju", rekao je za Des Moines Register direktor radio stanice Scott Allen.

Uz pismo sa željama, napisala je i posebno pismo za Jane, a sve tri želje radio stanica je ispunila uz pomoć lokalnih sponzora koji su porodicu poslali na putovanje u Disney World.

"Svi u sobi smo plakali kad smo dobili pismo. Natjeralo nas je da učinimo nešto za nju", zaključio je Allen.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije