Jugoslovenski brod pun zaraznih pacova plovi ka Engleskoj

Radiosarajevo.ba
Jugoslovenski brod pun zaraznih pacova plovi ka Engleskoj

Ruski brod “Lyubov Orlowa” koji pluta sjevernim Atlantikom od 2012. godine, a na kome nema nikoga osim gladnih pacova koji napadaju i jedu jedni druge kako bi preživjeli, približava se britanskoj obali.

Brod je izgrađen u bivšoj Jugoslaviji, u brodogradilištu Kraljevica 1976. godine. Brod je napušten u kanadskoj luci zbog duga vlasnika od 251.000 dolara, a uz to ni 51 član posade nije dobijao platu pet mjeseci.

Vlada Newfoundlanda pokušala je prodati brod za 600.000 funti, ali na putu do otpada u Dominikanskoj Republici prošle godine došlo je do nesreće kada je pukao kabl kojim je bio vezan za remorker, pa je brod ostao na pučini.

“Transport Kanada” je nakon oslobađanja broda na pučinu izjavio zadovoljstvo što Lyubov Orlowa “više ne predstavlja prijetnju sigurnosti kanadskih naftnih instalacija na pučini, njihovim zaposlenima i morskom okruženju”

Vijest o napuštenom brodu koji bi nakon godinu dana u sjevernim morima uskoro mogao doploviti do britanske obale objavio je Independent, s upozorenjem da je moguće da su “putnici”, odnosno pacovi koji su se vjerovatno jeli međusobno, puni zaraza, piše Telegraf.rs.

Britanski mediji navode da su signali s broda uhvaćeni prošle godine u martu, verovatno od čamaca za spašavanje, pa procjenjuju da je sada vrlo blizu zapadnim obalama britanskog ostrva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije