Jeste li za prženo pivo?

Radiosarajevo.ba
Jeste li za prženo pivo?
Ilustracija

Američki kuhar amater Mark Zable smislio je recept za novu poslasticu koja će razveseliti sve ljubitelje piva. Palo mu je na pamet napuniti tijesto tamnim pivom, najčešće Guinnessom, te ga onda pržiti u dubokom ulju, pišu mediji.

Rezultat je, kune se kuhar, sjajnog okusa. "Kao da jedete perece i zalijevate ih pivom", kaže Mark.

Tijesto punjeno pivom mora se pržiti na temperaturi od 375 stepeni 20 sekundi kako alkohol ne bi ispario. Kada zagrizete gotov smotuljak, tijesto se pomiješa sa vrućim pivom u jedinstvenu mješavinu okusa. Mark otkriva kako su mu trebale tri godine da razradi svoj novi recept koji još ne želi otkriti. Njegovo jelo službeno će biti predstavljeno ovoga mjeseca u SAD te ga neće smjeti konzumirati osobe mlađe od 21 godine.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije