Jeste li probali: Umjesto kuhana u vodi, jaja pečena u rerni
Naučili smo, a i navikli da jaja kuhamo u ključaloj vodi. Međutim, novi način pripreme koji je preporučio jedan od kuhara na Food.com, je da se jaja peku u rerni!
Istina neobično, ali zašto ne probati.
Poredajte jaja na mrežu u rerni i pecite ih oko 30 minuta na temperaturi od oko 160-170 stepeni. Dobra strana ovakve pripreme jeste što možete istovremeno, ako vam je to potrebno peći cijelu školjku jaja.
Dodatni savjet je za skidanje ljuske s jajeta.
Prerežete nožem pečeno (ili kuhano) jaje po sredini i viljuškom ili sličnim alatom odvojite ljusku. Ostaci, mali komadići ljuske lako se skidaju. Ušteda na vremenu zagarantirana. savjetuje portal Namirnice.ba.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.