Jednostavno otkrivanje alergena u hrani

Radiosarajevo.ba
Jednostavno otkrivanje alergena u hrani

Za osobe koje imaju alergiju na neku prehrambenu namirnicu, svako jelo van kuće može biti potencijalno opasno. Najčešće vrste hrane na koje su ljudi alergični su jaja, mlijeko, kikiriki, riba, školjke, soja i pšenica. U zavisnosti od toga koliko je jaka alergija, reakcije mogu varirati od neugodne iritacije pa do smrti.

Produkt dizajner Erik Borg osmislio je prototip aparatića koji brzo i jednostavno otkriva prisutnost alergena u hrani, a Phillips mu je pomogao u proizvodnji istog. Lagani aparat je namijenjen ličnoj upotrebi bilo koga ko pati od ove vrste alergija, a namjena mu je tim osobama olakšati uživanje u hrani bilo gdje.


 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije