Jamajka u turističkoj ponudi nudi obilaske farmi marihuane

Radiosarajevo.ba
Jamajka u turističkoj ponudi nudi obilaske farmi marihuane

Volite li prekrasne pješčane plaže, reggae glazbu i marihuanu put će vas zasigurno odvesti do dalekog otoka Jamajke, rodnog mjesta Boba Marleyja i Usaina Bolta.

Marihuana je na Jamajci ilegalna! Istina, organi reda uglavnom neće uhapsiti one koji imaju par grama ove biljke, a veći uzgajivači redovno daju mito kako bi ih se pustilo da u miru rade svoj posao, ali da se neko iz pravosuđa i policije zainati, pola bi otoka završilo u zatvoru, piše Idesh.net

Nama je Jamajka uglavnom poznata po rastafarijancima, no prava je istina da je ta država prilično konzervativna, s veoma snažnom kršćanskom zajednicom, te da i dalje postoji vrlo jaka opozicija predloženim mjerama dekriminalizacije/legalizacije trave.

No uzeti Jamajčanima marihuanu, bilo bi isto kao uzeti Francuzima vino i sireve. Stoga je nekoliko lokalnih farmera i ilegalnih uzgajivača marihuane u svoju ponudu odlučilo uvrstiti i takozvane ‘ganja ture’, u kojima znatiželjne turiste za svega 50 dolara po osobi, vode pitoreskim krajolicima oko Nine Milea ili Negrila (poznati turistički resort), usput im davajući ‘domaćicu’ za degustaciju. Tura obično uključuje i posjet njihovoj farmi, te kupnju dodatnih vrećica marihuane, da se ima šta pušiti i za vrijeme ostatka odmora.

Donedavno je stranica s turističkim informacijama Jamaicamax u svojoj ponudi imala upravo takve aranžmane, no izgleda da su ih vlasti u međuvremenu zatvorile. Jedan od razloga za to bi mogao biti i taj što su od turista tražili da prije početka ture popuše joint s vodičem, kako bi se ovaj uvjerio da se ne radi o policiji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije