Jabuke padale s neba

Radiosarajevo.ba
Jabuke padale s neba

Preko 100 jabuka zasulo je stanovnike britanskog sela Coundon u Coventryju. Neobjašnjiva voćna kiša odmah je zabrinula praznovjerne, koji su počeli govoriti da je kraj svijeta stigao, a znanstvenike natjerao da pronađu odgovarajuće objašnjenje, prenosi Mirror.

Meteorolog Jim Dale smatra da je manji uragan možda podigao jabuke u zrak.

"Vrijeme širom svijeta je zadnjih godina prilično ćudljivo. Vjerojatno se radi o malom zračnom vrtlogu koji je podigao jabuke koje su nakon kratkog leta pale natrag na Zemlju", rekao je.

Doktorica fizike sa Sveučilišta u Cambridgeu Lisa Jardine-Wright se složila s njegovom teorijom.

"Uragani znaju podići aute i kuće, pa smatram da su jabuke podjednako podložne istim silama. Uragan koji je prošao kroz voćnjak lako je mogao pokupiti jabuke poput velikog usisavača i onda ih kasnije ispustiti u obliku neobične kiše", rekla je doktorica Jardine-Wright.

Svjedoci koji su tog dana bili u Coundonu tvrde da je vrijeme bilo normalno te da nije bilo vjetra kad je kiša jabuka pala. Stanovnici Coundona su ponudili i svoja objašnjenja među kojima su bili avion, maloljetni delikventi i – naravno – vještice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije