Iz britanskih vojnih skladišta nestale zalihe Viagre

Radiosarajevo.ba
Iz britanskih vojnih skladišta nestale zalihe Viagre

Od 2007. iz britanskih je vojnih skladišta ukradeno stotinjak bajoneta, ali i kutija s Viagrom u vrijednosti od 7000 eura, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Bajonete i Viagra dio su predmeta ukradenih iz skladišta britanskih vojnih baza u posljednjih sedam godina, a ukupna im je vrijednost veća od osam miliona eura, saopštilo je ministarstvo nakon što je pitanje o tomu u parlamentu postavio jedan zastupnik iz reda konzervativaca.

Tablete Viagre, razne vrste streljiva, vojni kamion, instrumenti za nuklearne podmornice, jedna statua, srebrno suđe i velika mašina za veš, dio su ukradenog inventara.

Ministarstvo je u saopštenju objasnilo da tablete Viagre, najpoznatije u kontekstu liječenja problema muške potencije, služi i za poboljšanje protoka krvi kroz krvne žile te za liječenje visinske bolesti ili niskoga krvnog pritiska.

Informacija o krađi predmeta iz vojnog skladišta uslijedila je sedmicu dana nakon što je narednik koji je na internetskoj stranici eBay pokušao prodati opremu za noćno promatranje dobio 20 mjeseci zatvora.

Ministarstvo odbrane je prošle godine osnovalo novi odjel za borbu protiv prevara kako bi se ovakva pitanja rješavala učinkovitije, rekao je britanski ministar za međunarodnu sigurnosnu strategiju Andrew Murrison, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije