Italija: Neslavni kraj restorana u kojem je rođen tiramisu

Radiosarajevo.ba
Italija: Neslavni kraj restorana u kojem je rođen tiramisu

Italijanski restoran Le Beccherie, u kojem je stvorena čuvena poslastica tiramisu, biće zatvoren zbog slabe posjećenosti, javlja Tanjug.

Restoran u italijanskom gradu Treviso, čija je vlasnica 1971. godine izmislila kremastu poslasticu tiramisu, staviće katanac na vrata krajem marta ove godine, zbog ekonomske krize i promjena u navikama ishrane kod Italijana, prenio je magazin Slate.

Poslastica napravljena od maskarponea, kafe, slatkog vina Marsala i biskvita, nije uspjela spriječiti da italijanski restoran upadne u finansijske teškoće.

Restoran je otvoren 1939. godine, a poslednju narudžbu će primiti 30. marta kada će lokal biti i zatvoren.

Vlasnik restorana Carlo Campeol kao razlog zatvaranja navodi nedovoljnu posjećenost, što je, kako kaže, posljedica najgore recesije u koju je Italija zapala od Drugog svjetskog rata.

"Zatvoriću restoran zauvijek 30. marta, i tada ću isplatiti troje zaposlenih u lokalu kao i sve dobavljače. Primoran sam da to učinim, jer je broj klijenata drastično opao. Nekada su restoran posjećivali političari, biznismeni i obični ljudi, a sada je uglavnom prazan", objasnio je Campeol.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije