Italija ili Argentina: Papa Franjo ne zna za koga da navija

Radiosarajevo.ba
Italija ili Argentina: Papa Franjo ne zna za koga da navija

Papa, koji je rođen u Argentini i veliki je ljubitelj fudbala, rekao je da će mu biti teško da odabere za koga da navija, te da je sreća da je ova utakmica prijateljska.

"Molim da tako zaista i bude. Osim što ste šampioni, vi ste prije svega ljudi, sa svojim manama i vrlinama, dušom i idejama, nadanjima i problemima. Dakle, iako ste ličnosti, ostanite uvijek ljudi, u sportu i u životu – ljudi, nosioci humanosti"", poručio je papa predstavnicima nacionalnih timova dvije zemlje, koje su predvodili kapiteni Gianluigi Buffon i Leo Messi.

Papa je fudbalerima poručio da na sport gledaju kao na Božiji dar i mogućnost da realizuju svoj talenat, ali istovremeno i kao odgovornost.

"Vi igrači ste popularni, ne samo na terenu, nego i van njega. To je društvena odgovornost", poručio je papa, piše Srna.

Fudbalske reprezentacije Italije i Argentine sutra igraju prijateljsku utakmicu na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Prijemu u Vatikanu prisustvovalo je oko 200 sportista, sportskih zvaničnika i diplomata. Članovi argentinske delegacije uručili su papi poklone, uključujući dres sa potpisima svih igrača. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije