Istraživanje: Hrvati imaju najviše seksualnih partnerica

Radiosarajevo.ba
Istraživanje: Hrvati imaju najviše seksualnih partnerica

Muškarci u Indiji tokom života u prosjeku imaju tri seksualne partnerice, što ih svrstava na svjetsko začelje. Za razliku od njih, vrhom vladaju Hrvati koji se mogu pohvaliti sa, u prosjeku, jedanaest partnerica sa kojima tokom života stupaju u seksualne odnose, piše Daily Telegraph.

Ovi podaci objavljeni su u septembarskom broju magazina Men's Health koji je ekskluzivno objavio rezultate najvećeg svjetskog istraživanja o seksualnim navikama muškaraca. Njihovo, sada već tradicionalno godišnje istraživanje, obuhvatilo je 50.796 učesnika i provedeno u trideset zemalja.

Muškarci u Indiji najmanje su zadovoljni svojim seksualnim životom. Skoro svaki drugi muškarac vjeruje da njegova partnerica glumi orgazme. Uz to, Indijci imaju seks najčešće samo jednom sedmično, što ih također stavlja na kraj svjetske liste.

Urednik indijskog izdanja časopisa, Jamal Shaikh za Daily Telegraph kaže: “Pokušali smo ispitati kakvi su seksualni odnosi u različitim krajevima svijeta, gdje je prosječna situacija bolja u odnosu na druge, i savjetovati naše čitaoce kako mogu promijeniti stvari na bolje.”

Za razliku od Indijaca, Hrvati drže prvo mjesto i kada je u pitanju seks u javnosti, jer vole da “razmjenjuju nježnosti” na javnim mjestima češće i intenzivnije od bilo koje druge nacije koja je učestvovala u istraživanju.

Odlične rezultate zabilježili su i Holanđani, koji su za petama Hrvatima. Svakako je zanimljivo i to da su, među ženama koje su učestvovale u istraživanju, Holanđanke najzadovoljnije trajanjem predigre i zagrijavanja za vrući seks.

Kada su u pitanju seksualna eksperimentisanja sa pozama, Francuzima je omiljena poza Slon, dok Španci najviše uživaju u pozi Lotus. Britanci su poneli titulu najperverznijih, a Britanke su označene kao najpromiskutinetnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije